Η φύση στην υπηρεσία των μαλλιών

 
Οι συχνές τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο, τα σκληρά προϊόντα φορμαρίσματος, η διαρκής έκθεση στον ήλιο αλλά και μια εκ γενετής ξηρότητα, κάνουν τα μαλλιά άψυχα και σκληρά, ενώ αποτελούν μια σοβαρή ένδειξη ότι δεν είναι υγιή.  
Ίσως να φταίει το γονιδιακό σας προφίλ, αλλά μπορεί και να τα καταστρέφετε μόνες σας με κακή ή υπέρμετρη χρήση τεχνικών στο κομμωτήριο ή στο σπίτι. Αν θέλετε να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά γεμάτα υγεία και ζωντάνια, τότε θα πρέπει να επενδύσετε στα κατάλληλα, επαγγελματικά προϊόντα (σαμπουάν, κοντίσιονερ, κρέμες – μάσκες μαλλιών, κ.τ.λ.). Η αγορά των επαγγελματικών προϊόντων σήμερα, είναι στραμμένη όσο ποτέ άλλοτε στη δύναμη της φύσης για αυτό και βλέπουμε διαρκώς νέες σειρές προϊόντων, των οποίων η σύνθεση αποτελείται από ένα μεγάλο ποσοστό φυσικών υλικών.
Χωρίς parabens, θειικά άλατα και σιλικόνες. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να ψάξετε στα προϊόντα της περιποίησης. Στη συνέχεια μαζί με τη βοήθεια του κομμωτή σας, μπορείτε να αναγνωρίσετε τις ανάγκες των μαλλιών σας και μετά να επιλέξετε μια εξειδικευμένη σειρά, η οποία θα τονώσει την όψη, αλλά και την υγεία των μαλλιών σας.
Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο κοινά προβλήματα των μαλλιών, τα πιο γνωστά φυσικά συστατικά που τα αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν στα μαλλιά. Πάρτε μια πρώτη ιδέα και στη συνέχεια εξερευνήστε τις επιλογές σας.

ΞΗΡΑ & ΑΤΟΝΑ

ΜΕΛΙ: Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές και αισθητικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Το μέλι είναι ένα άριστο φυσικό κοντίσιονερ για τα μαλλιά, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα πάρα πολύ καλό ενυδατικό. Το μέλι υπάρχει ως συστατικό σε πολλά καλλυντικά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και μια από τις ιδιότητές τους είναι να κάνει τα μαλλιά σας μαλακά.
ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ: Αν τα μαλλιά σας είναι επιρρεπή στη θραύση ή έχουν ξηρότητα, τότε ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα σαμπουάν με λάδι καρύδας. Το έλαιο καρύδας έχει την ικανότητα να διεισδύει στο εσωτερικό της τρίχας με αποτέλεσμα να λειτουργεί από μέσα προς τα έξω δυναμώνοντας την τρίχα. Το λάδι καρύδας μπορεί να λειτουργήσει είτε ως συστατικό που περιέχεται μέσα σε κάποιο προϊόν, είτε από μόνο του ως θεραπεία λίγο πριν το λούσιμο.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ

SHEA BUTTER: Το βούτυρο αυτό είναι ένα καταπληκτικό κοντίσιονερ για φυσικά μαλλιά και αποτελεί κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Το shea butter διατηρεί την ενυδάτωση της τρίχας και προστατεύει τα μαλλιά από τις κατεστραμμένες τρίχες.
ΑΒΟΚΑΝΤΟ: Έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που περιέχει το συγκριμένο έλαιο -ανάμεσά τους η βιταμίνη Ε και οι στερόλες- από την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας μέχρι βαθιά μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, ενισχύοντας τη μαλακτική δράση και επούλωση των βλαβών. Ένα ακόμη ευεργετικό όφελος του αβοκάντο στα μαλλιά, είναι η ανασύνθεση των πρωτεϊνών της τρίχας, γεγονός που την καθιστά καλά οχυρωμένη στην έκθεσή της στην UV ακτινοβολία.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ

GOJI BERRY: Το Εκχύλισμα Goji Berry είναι γνωστό για την εκπληκτική περιεκτικότητα του σε βιταμίνες. Περιέχει πάνω από 18 διαφορετικά είδη αμινοξέων και βιταμινών όπως Β1 και Ε, β-καροτένιο (περισσότερο από τα καρότα), καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φώσφορο. Το εκχύλισμα Goji Berry θεωρείται ως ένα από τα πλέον αντιοξειδοτικά συστατικά που υπάρχουν στη φύση.

 
 
ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΛΕΠΤΑ
 
ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΣΙΤΑΡΙΟΥ: Κύριο αμυντικό όπλο ενάντια στην ψαλίδα και τις ατίθασες συμπεριφορές των μαλλιών. Αυτή η πρωτεΐνη που υπάρχει σε σαμπουάν και κρέμες μαλλιών για μετά το λούσιμο, διεισδύσουν βαθιά μέσα στη δομή της τρίχας βελτιώνοντας άμεσα την υφή και την συγκράτηση των ξηρών μαλλιών, χαρίζοντας ένα απολαυστικό χτένισμα και ένα ομοιόμορφο styling.
GRAPEFRUIT: Εκτός από το να απομακρύνει αποτελεσματικά υπολείμματα και βρωμιές που επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής, παράλληλα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι τα αφήνει τα μαλλιά ιδιαίτερα λαμπερά.

ΒΑΜΜΕΝΑ

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ: Απαλό και ενυδατικό, το λάδι καρύδας βοηθά στον καθαρισμό και την συντήρηση των ευαίσθητων, βαμμένων μαλλιών, δίχως να επηρεάζει τα μόρια της βαφής. Αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

ΧΩΡΙΣ ΛΑΜΨΗ & ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Τα συστατικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά διότι τρέφουν την τρίχα και την επιδερμίδα του κεφαλιού σας, ενώ παράλληλα κάνουν τα μαλλιά πιο ελαστικά. Ακόμη, υπάρχουν πολλά είδη ελαίων τα οποία αποδεικνύονται ευεργετικά για την τρίχα εκτός από το ελαιόλαδο, όπως το έλαιο argan.

ΠΙΤΥΡΙΔΑ

Η πιτυρίδα προκαλείται από τον μικροοργανισμό Malassezia globosa, καθώς και από το υπερβολικό σμήγμα που παράγει το τριχωτό της κεφαλής. Για αυτό και απαιτεί μια ειδική θεραπεία, όχι απλώς ένα σαμπουάν, το οποίο θα καταφέρει να διώξει τον μικροοργανισμό και να καθαρίσει εντελώς το τριχωτό της κεφαλής. Μερικά φυσικά συστατικά που βοηθούν είναι η πυριθειόνη του ψευδάργυρου, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το θειούχο σελήνιο, το έλαιο τεϊόδεντρου, η πίσσα, το σαλικυλικό οξύ, κλπ.


  






πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου