Εγκυμοσύνη και τατουάζ. Τι επιτρέπεται και τι όχι.

 Αποτέλεσμα εικόνας για pregnant with tattoo

Μπορεί η εγκυμοσύνη να είναι μια ευχάριστη περίοδος για όλες τις γυναίκες, και κυρίως μια από τις πιο σημαντικές στην ζωή σας. Ωστόσο, αυξάνονται οι απαιτήσεις, μια θες γαλακτομπούρεκο και μια ένα… τατουάζ, και τα θες εδώ και τώρα!

Μήπως, όμως, πρέπει να περιμένεις πριν «χτυπήσεις» το τατουάζ που δεν φεύγει από το μυαλό σου; Η απάντηση είναι αυτή που περίμενες, όπως θα ήταν λογικό. Σε ποιους μήνες δεν πρέπει να κάνεις τατουάζ όταν είσαι έγκυος, γιατί είναι οι πιο επικίνδυνοι;

 Αποτέλεσμα εικόνας για pregnant with tattoo

Γενικά, δεν υπάρχουν κάποιοι σκληροί και αυστηροί κανόνες που να καθορίζουν ότι τα τατουάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι 100% εκτός ορίων. Το πιο ασφαλές θα ήταν να περιμένεις μέχρι την εγκυμοσύνη για να χτυπήσεις ένα τατουάζ, όπως συμβουλεύουν καθηγητές της κλινικής μαιευτικής και γυναικολογίας.

 Σχετική εικόνα

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κινδύνου είναι το μελάνι που χρησιμοποιείται για τα τατουάζ. Ορισμένα μελάνια για τατουάζ περιέχουν βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, υδράργυρο και αρσενικό. Συνεπώς ο μεγαλύτερος δυνητικός κίνδυνος θεωρείται το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, όταν το έμβρυο αναπτύσσεται πιο γρήγορα και σχηματίζει τα όργανα του και έτσι μπορεί να προκληθούν επιπλοκές.

 Αποτέλεσμα εικόνας για pregnant with tattoo

Ακόμα και αν δεν είσαι έγκυος, το πιο σημαντικό πριν αποφασίσεις να σημαδέψεις για πάντα το σώμα σου με ένα τατουάζ, είναι να τηρούνται οι κανόνες της υγιεινής. Έτσι, πρέπει να παρατηρήσεις εάν στο μαγαζί που θα επιλέξεις να κάνεις το τατουάζ σου τηρούνται αυτοί οι κανόνες, χρησιμοποιούνται δηλαδή γάντια, να πλένουν τα χέρια τους και να αποστειρώνουν τα εργαλεία.

 Αποτέλεσμα εικόνας για pregnant with tattoo

Με αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας, αποτρέπεται η εξάπλωση της ηπατίτιδας Β ή του ιού HIV, που και τα δύο μπορούν να μεταφερθούν με βελόνες και είναι επικίνδυνα για την υγεία σου, είτε πρόκειται να γεννήσεις είτε όχι. Βέβαια, ο κίνδυνος αυξάνεται όταν είσαι έγκυος, διότι αν κολλήσεις κάποιο από τα δύο, είναι πολύ πιθανό να περάσουν και στο νεογνό.

 Σχετική εικόνα

Έτσι, μια καλή ιδέα να μιλήσεις με τον καλλιτέχνη τατουάζ που επέλεξες, που τηρεί πάντα τους παραπάνω κανόνες υγιεινής, και πριν πάρεις την απόφαση, να ρωτήσεις εάν τα μελάνια τους περιέχουν βαρέα μέταλλα. Αν η απάντηση του είναι καταφατική, είναι καλύτερο να περιμένεις αυτούς τους εννέα μήνες.










πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου