Κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες. Ποια κουρέματα και χτενίσματα σου ταιριάζουν, ανάλογα με το πού είναι οι γωνίες σου!!

Σχετική εικόνα

Είσαι από τις γυναίκες ή τα κορίτσια που έχουν είτε λιγότερο είτε περισσότερο έντονες γωνίες στο πρόσωπό τους, από το οποίο επομένως απουσιάζει πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό η στρογγυλάδα – τόσο στο περίγραμμα του προσώπου όσο και στα επιμέρους χαρακτηριστικά του, π.χ. τα μάγουλα;
 
Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα καταλληλότερα χτενίσματα και κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες, δηλαδή για εσένα που έχεις είτε κάπως τετραγωνισμένο είτε κάπως τριγωνικό πρόσωπο (σίγουρα όμως όχι οβάλ ή στρογγυλό); Ή, για να το ρωτήσουμε αλλιώς, θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου έτσι ώστε να είναι απολύτως ταιριαστά με τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου σου;

Σου έχουμε μερικές ιδέες σχετικά με το πιο κατάλληλα κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες, τα οποία μπορείς να δοκιμάσεις σε πειραματικό επίπεδο με μία ψεύτικη περούκα, για παράδειγμα, και κατόπιν να αποκτήσεις αφήνοντας τα μαλλάκια σου στα χέρια ενός ειδικού κομμωτή που εμπιστεύεσαι!

1) Εάν έχεις τετράγωνο πρόσωπο

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες

Συνήθη χαρακτηριστικά ενός λίγο ή πολύ τετράγωνου προσώπου είναι οι έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο που βρίσκονται μάλιστα σε μία νοητή ευθεία με τα έντονα ζυγωματικά και τους κροτάφους. Επίσης, ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να συνοδεύεται κι από μεγάλα μάτια, ενώ είθισται να δίνει μία σπορτίφ έκφραση και την εντύπωση μίας δυναμικής γυναίκας.
Ένα (πολύ) τετράγωνο πρόσωπο αρμόζει να αποφεύγει χτενίσματα που είναι πολύ επίπεδα και πολύ ίσια στο κεφάλι, όπως επίσης και κουρέματα που αφήνουν εντελώς ακάλυπτα το πρόσωπο. Χτενίσματα και κουρέματα με χωρίστρα στο πλάι, φράντζα από τη μία ή ίσως κι από τις δύο πλευρές, αλλά και φιλάρισμα στα πλαϊνά είναι ό,τι πρέπει για ένα πρόσωπο χωρίς έντονες γωνίες. Γενικότερα, να έχεις κατά νου πως ο όγκος στο μαλλί γύρω από το πρόσωπο και κυριότερα γύρω από το μέτωπο και την κάτω γνάθο είναι αυτό που δύναται να καλύψει ομοιόμορφα τυχόν ατέλειες που πιστεύεις ότι έχεις και να σου χαρίσει ένα κούρεμα πλήρως ταιριαστό με τα γνωρίσματά σου.

2) Εάν έχεις τριγωνικό προς τα επάνω πρόσωπο

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες

Στο μυαλό σου σχηματίσε την εικόνα ενός τριγώνου του οποίου η βάση βρίσκεται κάτω και πάνω η κορυφή του. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από στενό μέτωπο, μάτια συχνά πυκνόφθαλμα (κοντινά) και φαρδιές γωνίες στην κάτω γνάθο.
Τα μαζεμένα και μάλιστα «κολλημένα» και μαζεμένα μαλλιά, το χτένισμα τύπου wet look που ξεκινάει με έντονο τράβηγμα των μαλλιών προς τα πίσω, καθώς και η χωρίστρα στη μέση δεν είναι χτενίσματα που σου ταιριάζουν ιδιαίτερα βάσει του σχήματος του προσώπου σου. Εν αντιθέσει με τα προαναφερθέντα, οι φράντζες σου ταιριάζουν απίστευτα, ενώ γενικότερα τα μαλλιά με λίγο ή περισσότερο όγκο στα πλαϊνά και τα οποία ταυτόχρονα δεν είναι επίπεδα στο κεφάλι είναι ό,τι πρέπει. Για να καλύπτεις τις έντονες γωνίες του κάτω τμήματος του προσώπου σου μπορείς ακόμα να διατηρείς ένα κούρεμα είτε κοντό είτε μακρύ αρκεί τα πλαϊνά να χαϊδεύουν το πρόσωπό σου.

3) Εάν έχεις τριγωνικό προς τα κάτω πρόσωπο

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίεςκουρέματα για πρόσωπο με γωνίες
Για να κατανοήσεις ποιο σχήμα προσώπου εννοούμε, αρκεί να σχηματίσεις στο μυαλό σου την εικόνα ενός τριγώνου του οποίου η κορυφή βρίσκεται προς τα κάτω ενώ η βάση πάνω. Αναποδογυρισμένο δηλαδή από το προηγούμενο. Χαρακτηριστικά του εν λόγω τύπου προσώπου είναι το φαρδύ μέτωπο, το μυτερό πηγούνι, στενές γωνίες στην κάτω γνάθο και μάτια πυκνόφθαλμα (κοντινά).
Η χωρίστρα στη μέση είναι must. Τα ίσια / ισιωμένα μαλλιά που καλύπτουν ελαφρώς τα πλαϊνά του προσώπου και τα ζυγωματικά είναι πολύ όμορφα και ταιριαστά για εσένα, οπότε μπορούν να αποτελούν ένα από τα κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες από τα οποία προτείνουμε να επιλέξεις. Τα κοντά αλλά και μακριά μαλλιά που διαθέτουν φράντζα ή ακόμη καλύτερα αφέλειες στο μέτωπο είναι εξίσου κατάλληλα, ενώ τα αυτιά είναι συνήθως προτιμότερο να παραμένουν καλυμμένα. Απόφευγε να βάζεις τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σου πίσω από τα αυτιά σου ή να τις πιάνεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου με κλάμερ ή τσιμπιδάκια. Σου ταιριάζουν να παραμένουν μπροστά.

Συγκεκριμένα κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες – Μερικές βασικές ιδέες από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς

1. Ασύμμετρο καρέ σε Α γραμμή για το τετράγωνο πρόσωπο

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες

Η Κίρα Νάιτλι αποτελεί μόλις ένα παράδειγμα γυναίκας celebrity με τετράγωνο πρόσωπο, έντονες γωνίες και ασύμμετρο καρέ κούρεμα. Εάν έχεις τέτοιο σχήμα προσώπου, λοιπόν, το ασύμμετρο καρέ σε Α γραμμή, το οποίο καταλήγει στο πηγούνι, θα σου ταιριάξει υπέροχα και θα κάνει το λαιμό σου να φαίνεται πιο μακρύς και λεπτός. Μπορείς να το διατηρείς τόσο ισιωμένο εντελώς όσο και σπαστό ή ατίθασα κυματιστό. Μπορείς να το ταιριάξεις με κάθε σου εμφάνιση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είναι κομψό και μοντέρνο, πολύ classy και εντός των τάσεων της μόδας.

2. Extreme κούρεμα με ξύρισμα σε μεγάλο τμήμα για πρόσωπα με γωνίες αλλά στρογγυλεμένα ζυγωματικά

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες

Τι θα έλεγες να περάσουμε σε ποιο εξτρίμ κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες, κουρέματα που μπορούν να αναδείξουν το υπέροχο πρόσωπό σου με το ιδιαίτερο στυλ τους αλλά και το προσωπικό σου γούστο; Πρόκειται για μαλλιά που είναι είτε κατά το ήμισυ είτε σε μεγάλο τμήμα τους είτε εξ ολοκλήρου ξυρισμένα, αφήνοντας πολύ κοντή την τρίχα. Τέτοια κουρέματα αναδεικνύουν υπέροχα το γυναικείο πρόσωπο, όπως προαναφέραμε, άβαφο ή βαμμένο, χρειάζεται βέβαια να είναι περιποιημένο πάντοτε διότι δεν υπάρχουν φράντζες, αφέλειες ή μακριές τρίχες που να καλύπτουν το πρόσωπο και τυχόν μη περιποίηση. Επιπλέον, ταιριάζουν τόσο σε πρόσωπα με έντονες γωνίες όσο και πρόσωπα ελαφρώς πιο στρογγυλεμένα με έντονα ζυγωματικά ή κάποιο έντονο χαρακτηριστικό όπως μεγάλα μάτια ή σαρκώδη χείλη. Τέλος, ένα τέτοιου είδους κούρεμα δεν μπορεί παρά να προσδίδει κάθε φορά ένα πολύ ιδιαίτερο look στη συνολική εικόνα σου, επομένως, εφόσον σου αρέσει και το υποστηρίζεις, go on and get it!

3. Αφέλειες που φτάνουν μέχρι τη γραμμή του σαγονιού για κάθε τύπο προσώπου με γωνίες

κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες

Ένα από τα γνωστά κουρέματα για τις γυναίκες που έχουν τετράγωνο σχήμα προσώπου αλλά και κάθε άλλο τύπο προσώπου με έντονες γωνίες είναι οι αφέλειες, όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ενότητα του παρόντος άρθρου. Άλλωστε, ένα αγαπημένο χτένισμα είναι η ασύμμετρη φράντζα της Alexa Chung, που κολακεύει πολύ τα χαρακτηριστικά της, δίνει μία γλυκιά εικόνα η οποία ταυτόχρονα είναι και chic και πολύ σύγχρονη.
Μάλιστα, οι αφέλειες που φτάνουν  μέχρι την γραμμή του σαγονιού μπορούν σε κάθε περίπτωση να σου ταιριάξουν, γι’ αυτό κι αποτελούν ένα από τα passé partout κουρέματα για πρόσωπο με γωνίες που προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλες σας, κορίτσια. Το εν λόγω κούρεμα κολακεύει τις φυσικές γωνίες, αγκαλιάζει όμορφα το πρόσωπο, προσδίδει φυσικότητα και κίνηση στο μαλλί, ενώ δεν παύει να είναι μοντέρνο.
Ανανέωσε τα μαλλιά σου δίνοντάς τους ένα από τα κουρέματα για πρόσωπό με γωνίες και αμέσως θα δεις κι όλη σου τη διάθεση να βελτιώνεται, ενώ κάθε φορά θα αισθάνεσαι ακόμη πιο όμορφη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση όποτε κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη!!










πηγη:dynamikhgynaika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου