Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό άρωμα για εσάς..

Σχετική εικόνα

Ο Christian Dior είχε δηλώσει κάποια στιγμή “Μπορείς να καταλάβεις για μία γυναίκα από το άρωμα που θα φοράει, πολλά περισσότερα απ’ ότι από τον γραφικό της χαρακτήρα…”. Και πράγματι η αναζήτηση του σωστού αρώματος αποτελεί μία πραγματική ιεροτελεστία για την κάθε γυναίκα.


Όλες μας πρέπει να ψάξουμε αρκετά, ώστε να βρούμε εκείνο το άρωμα που θα ταιριάξει με την επιδερμίδα μας και τις μυρωδιές της και στην ουσία θα γίνει το σήμα κατατεθέν μας.
Ακόμα και αν έχετε βρει εκείνο το άρωμα που σας ταιριάζει άψογα, πάντα θα υπάρχει λίγος επιπλέον χώρο στο boudoir σας για ένα μπουκαλάκι γεμάτο όμορφες μουρωδιές που είναι ικανό να σας φτιάξει τη διάθεση. Τι πρέπει, λοιπόν, να έχετε στο νου σας κάθε φορά που θα αναζητάτε ένα νέο άρωμα;

Θα πρέπει να μάθετε τη γλώσσα των αρωμάτων

Ουσιαστικά, κάθε φορά που θα αναρωτιέστε αν ένα άρωμα σας ταιριάζει ή όχι, θα πρέπει να παρατηρείτε από ποια συστατικά αποτελείται, αλλά και πόσο δυνατή είναι η μυρωδιά του. Αν στα χαρακτηριστικά του αναγράφει πως το άρωμα έχει δυνατή μυρωδιά σημαίνει πως θα μυρίσετε έντονα το άρωμα με τον πρώτο ψεκασμό, αλλά το άρωμα θα εξασθενίσει μετά από 15 λεπτά αφήνοντας μία μυρωδιά μεσαίας κλίκαμας.
Αν βέβαια ανήκει στην κατηγορία της μεσαίας κλίμακας σημαίνει πως το άρωμα θα διαρκέσει για αρκετές ώρες. Όταν όμως ένα άρωμα μεσαίας κλίμακας αρχίζει να εξανεμίζεται, θα σας χαρίζει μία δροσερή, αλλά βαθιά μυρωδιά, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ημέρας.

Βγείτε από το κατάστημα

Ο γάλλος σχεδιαστής Yves Saint Laurent συνήθιζε να λέει πως κάθε φορά που δοκιμάζει κάποιος ένα άρωμα, θα πρέπει να ψεκάζεται και να αποχωρεί από το κατάστημα. Αυτό πρέπει να γίνεται επειδή συνήθως στα καταστήματα όπου πωλούνται τα αρώματα επικρατεί μία σύνθεση από όλα τα αρώματα, η οποία δεν μας επιτρέπει να κατανοήσουμε αν ένα άρωμα μας αρέσει ή όχι, αν μας ταιριάζει ή πρέπει να επιλέξουμε κάποιο άλλο.

Να το φοράτε συχνά

Στην πραγματικότητα θα πρέπει να ζείτε με το άρωμα σας. Όσον αφορά την επιλογή του αρώματος όμως, για να καταλάβετε αν ένα άρωμα σας ταιριάζει και είναι μία καλή επιλογή για εσάς, επισκεφτείτε ένα κατάστημα, ψεκάστε ένα στικ με το υποψήφιο άρωμα που θέλετε να αγοράσετε και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο επάνω σας, ίσως σε μία τσέπη. Έπειτα, αποχωρήστε από το κατάστημα και συνεχίστε το πρόγραμμά σας. Στο τέλος της ημέρας να είστε σίγουρα πως θα έχετε αποφασίσει με σιγουριά αν πρόκειται για ένα άρωμα που θέλετε να αγοράσετε.









πηγη:instyle


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου