Τι είναι το Hair Gloss και γιατί να το κάνεις (video)

 Αποτέλεσμα εικόνας για hair gloss
Με χρώμα ή χωρίς, το gloss μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου μεταξύ των επισκέψεων σου στο κομμωτήριο. Πώς; Δες το video με τα θεαματικά αποτελέσματα και διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρεις.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HAIR GLOSS ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

 

Είναι μια ημιμόνιμη βαφή-θεραπεία με διάρκεια από 6 έως 8 εβδομάδες. Τα περισσότερα gloss έχουν χρώμα, ενώ υπάρχει και το clear (διάφανο) gloss, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει λάμψη σε θαμπά, άτονα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές βαφές οι οποίες ανοίγουν τα λέπια της τρίχας, το gloss τα σφραγίζει και τα επικαλύπτει λειαίνοντας την επιφάνεια της τρίχας.

Τι είναι το hair gloss και γιατί να το χρησιμοποιήσεις - The Cover

Φυσικά, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μόνιμη βαφή, αφού έχει μικρή διάρκεια, είναι όμως κάτι που μπορείς άφοβα να δοκιμάσεις μόνη σου στο σπίτι.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΦΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ HAIR GLAZE

 

Μπορεί να το παρομοιάσεις με το ρεφλέ ως ενισχυτικά χρώματος, η αλήθεια είναι όμως πως τα προϊόντα gloss δεν έχουν καμία σχέση σαν φόρμουλες, με αυτά του κομμωτηρίου.

Η τεχνική ρεφλέ του κομμωτηρίου, -το οποίο ίσως να γνωρίζεις και σαν toning- επιτυγχάνεται ή με μόνιμη βαφή και μικρή ποσότητα σαμπουάν ή με τα ειδικά σύγχρονα toners. Ενώ το gloss επιτυγχάνεται με θεραπευτικά προϊόντα μάσκες.

Τώρα εάν έχεις ακούσει για το hair glaze, θα σου πούμε πως απλά δεν αξίζει να ασχοληθείς γιατί διαρκεί το πολύ έως 3 ημέρες. Επιτυγχάνει παρόμοια λάμψη με το hair gloss, με προϊόντα χωρίς αμμωνία και λόγω μικρής διάρκειας είναι το λιγότερο δημοφιλές.

 Τι είναι το hair gloss και γιατί να το χρησιμοποιήσεις

Σκέψου πως στο μακιγιάζ θα ήταν πχ. μια tinted BB Cream με θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες και στα νύχια θα ήταν το top coat σου, που σφραγίζει το χρώμα και δίνει γυαλάδα.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΤΟ HAIR GLOSS

 

  • για να διατηρήσει ζωντανό το χρώμα των μαλλιών μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο
  • για να απομακρύνει τους χάλκινους και τους κίτρινους τόνους
  • για να σκουρύνει προσωρινά τα μαλλιά 1 τόνο
  • για να ανοίξει προσωρινά τα μαλλιά 1 τόνο
  • για να δώσει γυαλάδα και λάμψη στα μαλλιά
  • για να δώσει ομοιομορφία στις πορώδεις τρίχες
  • για να δαμάσει το φριζάρισμα
  • για να παίξεις με αποχρώσεις

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ HAIR GLOSS

 

Αρχικά, αποφάσισε αν θέλεις να τονίσεις το χρώμα σου είτε με κάτι πιο ζεστό, είτε με κάτι πιο ψυχρό ή αν θέλεις απλά να του δώσεις λάμψη. Βρες το κατάλληλο προϊόν για σένα και εφάρμοσε το στα μαλλιά σου 1-2 φορές το μήνα. Όχι μόνο θα διατηρήσει το χρώμα σου πιο ζωηρό, αλλά θα ελαττώσει και τις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο.









πηγη:thedot


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου