Αλήθειες και ψέματα για την περιποίηση των μαλλιών!

περιποίηση

Αν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στα μαλλιά σου και δεν βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα, ήρθε η στιγμή να διαβάσεις για ορισμένους μύθους που καταρρίπτονται σε σχέση με την υγεία τους και την περιποίησή τους.


1.Τα μαλλιά μακραίνουν μόνο αν τα κουρέψεις!
Παρόλο που το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να παραμείνουν υγιή και δυνατά, δεν συντελεί στο να μακρύνουν πιο γρήγορα. Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα και όχι από τις άκρες. Συνέχισε να κουρεύεσαι συχνά για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και όμορφα,για να φαίνονται ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

2.Λούζεις τα μαλλιά σου δύο και τρεις φορές!
Αν λούζεις τα μαλλιά σου μέρα παρά μέρα και πιστεύεις πως το λούσιμο με δύο ή τρεις επαναλήψεις είναι η σωστή τακτική, τότε καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς. Μία φορά είναι αρκετή αν τα λούζεις με αυτή τη συχνότητα. Άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα -πόσες φορές τα λούζεις- αλλά η ποιότητα -ο τρόπος που τα λούζεις-.

3. Μπορείς να επιδιορθώσεις την ψαλίδα με ειδικά προϊόντα!
Η ψαλίδα δημιουργείται όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και εύθραυστα. Είναι σημαντικό να διατηρείς ενυδατωμένα τα μαλλιά σου αλλά η ψαλίδα δεν θα εξαφανιστεί με το σωστό προϊόν. Επίλεξε μία μαλακτική κρέμα που ενυδατώνει τα μαλλιά και επισκέψου τον κομμωτή σου κάθε 6 με 8 εβδομάδες για ένα γρήγορο "καθάρισμα".

4. Βουρτσίζοντας τα μαλλιά σου πολλές φορές θα είναι πιο λαμπερά.
Μπορεί βουρτσίζοντας τα μαλλιά σου πολλές φορές να αυξάνεται η κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου να "στρώνουν" καλύτερα, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους θύλακες και τα μαλλιά. Βούρτσιζε λίγο τα μαλλιά σου για να τα ξεμπερδεύεις και να τους δίνεις το στιλ που θέλεις.

5.Να χτενίζεις πάντα τα μαλλιά σου από πάνω προς τα κάτω.
Αν χτενίζεις τα υγρά μαλλιά ξεκινώντας από πάνω, μπορεί να προκαλέσεις σπάσιμο. Ξεκίνα από τις άκρες και στη συνέχεια ανέβα και πιο πάνω.

6.Πρέπει να αλλάζουμε συχνά σαμπουάν.
Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς ένα ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου (βαμμένα,φυσικά, ίσια). Αν ωστόσο δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο μπορείς να το αλλάξεις -μόλις τελειώσει-.

 7.Το πιάσιμο των μαλλιών θα μειώσει την πιτυρίδα.
Με το να πιάνεις τα μαλλιά σου δεν μειώνεις την πιτυρίδα, αλλά την κρύβεις. Χρησιμοποίησε ένα αντιπυτιριδικό σαμπουάν μέχρι να υποχωρήσει και στη συνέχεια εφάρμοζέ το μία φορά την εβδομάδα.









πηγη:joytv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου