Πώς θα αποφύγεις τα ξηρά χέρια, τώρα που κάνει κρύο!


Πώς θα αποφύγεις τα ξηρά χέρια, τώρα που κάνει κρύο και που με το που βγαίνεις απ’ το σπίτι αυτά παγώνουν και νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις καμία κίνηση;


Η απάντηση δεν είναι αυτή που θα περίμενες να σου δώσουμε και που ίσως έχεις διαβάσει σε άρθρα με συμβουλές για ξηρά χέρια. Όχι, όχι, η απάντηση είναι πολύ διαφορετική.

Πώς θα αποφύγεις τα ξηρά χέρια; Απλά θα πρέπει να αποφύγεις το αντισηπτικό χεριών. Αυτό που έχουν όλα τα γραφεία πίσω απ΄την πόρτα ή στην τουαλέτα και που εσύ κάθε φορά που το βλέπεις το χρησιμοποιείς λες και είναι ενυδατική κρέμα.

Φυσικά, αυτό το αντισηπτικό χεριών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα γραφείο, σε ένα παιδικό σταθμό ή ακόμη και στο σπίτι, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι μας περιτριγυρίζουν μικρόβια και ότι καλό είναι όσο μπορούμε να τα αποφύγουμε. Απλά χρειάζεται μέτρο στην ποσότητα που χρησιμοποιούμε!

Κι αυτό γιατί τα περισσότερα αντισηπτικά χεριών περιλαμβάνουν συστατικά που ξηραίνουν τα χέρια, όπως για παράδειγμα την αλκοόλη. Τι κάνουν αυτά τα συστατικά στο δέρμα; Με την επαναλαμβανόμενη χρήση απομακρύνουν την υγρασία απ’ το δέρμα και προκαλούν το σκάσιμο στα χέρια.

Εάν θα πρέπει να προτείνουμε αντισηπτικό χεριών που ίσως βοηθάει λίγο περισσότερο την επιδερμίδα, τότε αυτά είναι όσα περιέχουν αλόη, η οποία είναι ιδιαίτερα καταπραϋντική.

Ιδρώνουν τα χέρια σου όταν αγχώνεσαι

 

Ένα εύκολο scrub για τα χέρια με ζάχαρη

Όσο μπορείς να φροντίζεις τα χέρια, καλό θα ήταν να το κάνεις είτε με μια ενυδατική κρέμα είτε με ένα scrub μια φορά την εβδομάδα. Εμείς σου προτείνουμε ένα ιδιαίτερα εύκολο κι αποτελεσματικό με ζάχαρη και λεμόνι.

Τι θα χρειαστείς; 

  • ⅔ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
 
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι το scrub να πάρει την συνηθισμένη του υφή. Θα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά ούτε πολύ ξηρό ούτε και να έχει υγρή μορφή. Προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη ή λάδι μέχρι να μοιάζει με κρέμα.










πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου