Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά σου ακόμη και στην υγρασία.


Αν δεν έχεις εκ γενετής ίσιο τύπο μαλλιών καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να τα κρατήσεις περιποιημένα, χωρίς να φριζάρουν στα πρώτα λεπτά έκθεσης τους εκτός σπιτιού. Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά με τόση υγρασία;

Εδώ έχουμε μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν το look των μαλλιών σου να διαρκεί περισσότερο ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες!

Ξεκίνα απ’ το μπάνιο

Για να αποφύγεις τις επιπτώσεις της ισιωτικής που μπορεί να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τα μαλλιά σου, είναι απαραίτητο ένα καλό σαμπουάν με θρεπτικά συστατικά για κάθε τύπο μαλλιών, όπως και ένα conditioner. Επέλεξε αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ώστε να διατηρηθεί η υγεία της τρίχας!

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά

Λάδι μαλλιών

Μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για να αγοράσεις ένα καλό λάδι μαλλιών. Πολλές γυναίκες θεωρούμε ότι δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο προστατεύει την τρίχα από τις υψηλές θερμοκρασίες της ισιωτικής. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άφοβα και να αποκτήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Απομάκρυνε τελείως την υγρασία

Πριν αρχίσεις να στιλιζάρεις τα μαλλιά σου , σιγουρέψου ότι είναι τουλάχιστον κατά 80% στεγνά. Ακόμη, μη τα στεγνώνεις ανάποδα καθώς αυτό τους προσθέτει συνήθως ανεπιθύμητο όγκο. Προσπάθησε κατά την διάρκεια του στεγνώματος να χρησιμοποιείς τα χέρια σου σαν χτένα, ώστε να μην ηλεκτρίζεται η τρίχα.

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά

Χρησιμοποίησε τη σωστή βούρτσα

Για ίσιο και λείο αποτέλεσμα προτείνεται μια απλή βούρτσα, αφού δεν γυρνάει τις άκρες των μαλλιών, ενώ για ακατάστατες και ελαφρώς σπασμένες μπούκλες συνίσταται μια στρογγυλή βούρτσα.

Στέγνωσε και ίσιωσε ταυτόχρονα τα μαλλιά σου

Με αυτό τον τρόπο έχεις πιο γρήγορο αποτέλεσμα, αν και το ίδιο εκθαμβωτικό. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να περνάς ώρες μπροστά στον καθρέφτη και να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε διαφορετικές τούφες για τα στιλιζάρεις!

Σπρέι μαλλιών

Βάλε ένα καλό σπρέι μαλλιών, που προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες πριν χρησιμοποιήσεις την πρέσα.Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται σε κάθε τούφα που θα περάσεις την ισιωτική, αφού μόνο έτσι δεν καίγονται και αποφεύγεται η εμφάνιση ψαλίδας.

Πώς να μην φριζάρουν τα μαλλιά

Εφάρμοσε σπρέι κατά της υγρασίας

Αφού τελειώσεις με το στέγνωμα και το ίσιωμα των μαλλιών σου και προφανώς θα είσαι περήφανη γι’ αυτό, πρόσθεσε σπρέι κατά της υγρασίας. Το αποτέλεσμα έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο.

Bonus tip

Για τις πολύ ζεστές ή γεμάτες υγρασία μέρες μπορείς να πιάσεις ψηλά και χαλαρά μια τούφα με ένα κλάμερ, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Αυτό αποτρέπει το φριζάρισμα και έπειτα όταν τα κατεβάσεις πρόσθεσε λίγο από το σπρέι κατά της υγρασίας ενώ ταυτόχρονα τα χτενίζεις με τα δάχτυλα σου. Με αυτό τον τρόπο θα φαίνεται να έχεις ένα φυσικά ίσιο και λαμπερό, με αέρα μοντέλου look.








πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου