Λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου όταν κάνει κρύο

 
Ο κρύος καιρός είναι ο χειρότερος εχθρός για το δέρμα μας και αυτό το διαπιστώνεις κάθε Χειμώνα. Και φυσικά εκτός από το δέρμα, δεν κάνει καλό ούτε στα μαλλιά σου. Ποια είναι, όμως, τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου όταν κάνει κρύο;

Τον Χειμώνα θα πρέπει να περιποιείσαι τον εαυτό σου λίγο παραπάνω γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες σε επηρεάζουν από πάνω μέχρι κάτω και σε αφυδατώνουν. Και προκαλούν βλάβες στα μαλλιά σου. Βάζεις, όμως, κι εσύ το χεράκι σου σε αυτό. Παρακάτω θα διαβάσεις ποια είναι τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου τις ημέρες που κάνει κρύο, ώστε να μην τα ξανακάνεις!
Τα μαλλιά σου πρέπει να τα φροντίζεις αν δεν θέλεις να φριζάρουν, αν θέλεις να είναι πιο μαλακά, να μεγαλώνουν γρήγορα και να είναι υγιή.

Βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά

Σίγουρα έχεις πέσει και εσύ σε αυτή τη παγίδα. Αρχικά όταν βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να αρρωστήσεις. Εκτός από αυτόν τον λόγο, όμως, υπάρχει κι άλλος λόγος που αφορά την υγεία των μαλλιών σου. Όταν βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά, τότε οι χαμηλές θερμοκρασίες τα «παγώνουν» και το αποτέλεσμα είναι να σπάνε πιο εύκολα. Παράλληλα, τα μαλλιά σου φριζάρουν πιο εύκολα.
Για να το εμποδίσεις αυτό να συμβεί καλύτερα να τα λούζεις το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και φυσικά να τα στεγνώνεις πολύ, πολύ, πάρα πολύ καλά!

λάθη που κάνεις με τα μαλλιά

Ξεχνάς το conditioner

Τον Χειμώνα τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από ενυδάτωση! Πρέπει να κάνεις μάσκες και θεραπείες που θα τα ενυδατώσουν και φυσικά να χρησιμοποιείς conditioner.
Έτσι τα μαλλιά σου θα πάρουν τα θρεπτικά συστατικά, θα ενυδατωθούν και θα καταλάβεις τη διαφορά καθώς θα τα νιώθεις πιο ελαφριά και μαλακά, ενώ ο ξηρός καιρός και τα μάλλινα υφάσματα δεν θα τα επηρεάζουν.

Λούζεσαι με καυτό νερό

Το πολύ, πολύ, πολύ ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα σου όπως και το τριχωτό της κεφαλής σου και τα μαλλιά σου.
Είναι σημαντικό να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό αλλά καυτό, έτσι ώστε να διατηρηθούν υγιή και να μην φριζάρουν. Τόσο το υπερβολικά κρύο, όσο και το υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, να είναι πιο θαμπά και να σπάνε πιο εύκολα.

λάθη που κάνεις με τα μαλλιά

Λούζεσαι υπερβολικά

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση, τότε αυτό οδηγεί σε ξηρότητα και επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής.
Απ’ την άλλη πλευρά όταν τα λούζεις υπερβολικά, μπορεί αυτό να προκαλέσει τη δημιουργία σμηγματογόνων αδένων, δηλαδή των αδένων που ευθύνονται για την παραγωγή ελαίων που κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται λαδωμένα. Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα μαλλιά σου εξαρτάται και από τον τύπο τους και την υφή τους. Πολλοί προτείνουν πως 3 φορές την εβδομάδα είναι ένας καλός αριθμός, αν και το τριχωτό της κεφαλής του καθενός διαφέρει και ορισμένοι πρέπει να λούζονται πιο συχνά από άλλους.

Δεν επιλέγεις το σωστό καπέλο

To καπέλο ή το σκουφάκι μπορεί να σε κρατά ζεστό κατά τη διάρκεια του Χειμώνα αλλά βλάπτουν τα μαλλιά σου. Πρέπει να δώσεις, λοιπόν, προσοχή στην ποιότητά του ενώ όταν το βάζεις και το βγάζεις διαρκώς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα μαλλιά σου.
Παράλληλα, ορισμένες φορές ένας σκούφος μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου λαδωμένα και δεν αφήνει πάντα το τριχωτό της κεφαλής να αναπνεύσει. Γι΄αυτό, λοιπόν, δώσε προσοχή στο ύφασμα που έχει το καπέλο και το σκουφάκι σου και μην το φοράς όλη την ώρα!










πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου