To μαύρο είναι ΤΟ χρώμα!

Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper

Σήμερα, οι άνθρωποι επιλέγουν το μαύρο είτε για να δείξουν το ακριβό τους γούστο, είτε για να φαίνονται πιο αδύνατοι, είτε για να αποπνέουν κύρος και αυτοπεποίθηση (φωτό: Romy de Vries από editorial μόδας)..
 
Πένθος, υψηλή μόδα, ροκ και επαναστατική διάθεση ή απλά μία… έξοδος; Κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να περιλαμβάνει μία total black εμφάνιση. Το μαύρο εκπέμπει αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα, μυστήριο και σεξ απίλ!

Σήμερα, οι άνθρωποι επιλέγουν το μαύρο είτε για να δείξουν το ακριβό τους γούστο, είτε για να φαίνονται πιο αδύνατοι, είτε για να αποπνέουν κύρος και αυτοπεποίθηση (φωτό: Romy de Vries από editorial μόδας)
Η ειδικός χρωμάτων Leatrice Eiseman υποστηρίζει πως τα τελευταία 100 χρόνια, το εκκεντρικό και κάποτε πολύ δύσκολο χρώμα χρώμα, έχει «βιώσει» μία σημαντική μετάβαση.
Η Coco έκανε το μαύρο σύμβολο μοναδικής κομψότητας, δηλώνοντας: «Κι όμως, το μαύρο μπορεί να κάνει μία γυναίκα να ακτινοβολεί»
Το μαύρο, από το χρώμα του πένθους και της νοσηρότητας έχει εξελιχθεί σε fashion statement που εμπνέει κάτι σοφιστικέ και φινετσάτο.
Η Όντρεϊ Χέπμπορν,μούσα του Christian Dior με γυαλιστερό μαύρο φόρεμα του οίκου // Μαύρη δημιουργία Dior από τη συλλογή φθινόπωρο 2018 // Εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα από την περίοδο του New Look, Christian Dior

«Η ιστορία του μαύρου χρώματος, που παλιότερα συμβόλιζε και φοριόταν μόνο στις κηδείες και στις περιόδους πένθους και θρήνου, σήμερα έχει αποκτήσει μία εντυπωσιακή δύναμη και υπεροχή», αναφέρει η Eiseman.

Η Mέριλιν Μονρόε με σέξι μαύρο φόρεμα και ανάλογη πόζα // Η Λορίν Μπακόλ φορά μαύρο φόρεμα με την ανάλογη κομψότητα
Σήμερα, οι άνθρωποι επιλέγουν το μαύρο είτε για να δείξουν το ακριβό τους γούστο, είτε για να φαίνονται πιο αδύνατοι, είτε για να αποπνέουν κύρος, εμπιστοσύνη ή αυτοπεποίθηση στους γύρω τους.
Δημιουργία της Rei Kawakubo, η οποία λατρεύει το μαύρο // «Το μαύρο είναι ποιητικό», δηλώνει η Ann Demeulemeester
Παρόλα αυτά, η σύνδεση του χρώματος με το σκότος και τη μελαγχολική διάθεση υπάρχει ακόμη σε διάφορες κουλτούρες. Για παράδειγμα, το συναντάμε σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές στιγμές πένθους καθώς και σε διάφορες απεικονίσεις του κακού – όπως το καπέλο μιας κακιάς μάγισσας ή η κάπα του Χάρου.
Οι εκδοχές… του μαύρου. Το χρώμα που μπορεί να αποπνέει κομψότητα και θηλυκότητα, σεξ απήλ και πρόκληση ή κύρος και στιλ
«Το μαύρο είναι το χρώμα της νύχτας. Το χρώμα του σκότους. Το χρώμα που εξαφανίζει όλα τα άλλα»
Ο Yohji Yamamoto έχει πει: «Το μαύρο είναι ταπεινό και ταυτόχρονα δυναμικό. Είναι καθημερινό και άνετο αλλά παράλληλα μυστηριώδες».
Απόλυτο μαύρο του Gareth Pugh, φθινόπωρο 2018 // Ο Yohji Yamamoto έχει πει: «Το μαύρο είναι καθημερινό και άνετο αλλά παράλληλα μυστηριώδες», (φωτό: από τη συλλογή φθινόπωρο 2018-χειμώνας 2019)
Παράλληλα, η Rei Kawakubo, ο Gareth Pugh, η Ann Demeulemeester είναι από τους σχεδιαστές που το έχουν αποθεώσει. Η τελευταία μάλιστα έχει πει: «Το μαύρο είναι ποιητικό. Πώς θα μπορούσε κανείς να φανταστεί έναν ποιητή; Ντυμένο με λαμπερό κίτρινο σακάκι; Μάλλον όχι!».
Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper

Εκείνη όμως που το έβγαλε από το «πένθος» για να φορεθεί στην καθημερινότητα ήταν η ανυπέρβλητη Coco Chanel.

Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper
Το ταξίδι του μαύρου χρώματος ξεκινά το 1926! Μέχρι τότε ήταν χρώμα κατάλληλο αποκλειστικά για τις υπηρέτριες και τις πενθούσες. Η Coco το πήρε και το έκανε σύμβολο μοναδικής κομψότητας, δηλώνοντας:«Κι όμως, το μαύρο μπορεί να κάνει μία γυναίκα να ακτινοβολεί».
Σχετική εικόνα
Έτσι δημιούργησε αφ’ ενός το πρώτο μικρό μαύρο φόρεμα και μάλιστα από το ταπεινό ύφασμα της εποχής, ένα απλό ζέρσεϊ και το πρώτο μαύρο κοντό σακάκι για όλες τις ώρες της ζωής μίας γυναίκας…
Σχετική εικόνα
Ο αείμνηστος Christian Dior στη συνέχεια, το 1954 είχε πει: «Μπορεί μία γυναίκα να φορά μαύρο κάθε στιγμή. Σε οποιαδήποτε ηλικία. Και σε κάθε περίσταση». Από τότε μέχρι σήμερα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα κάθε καλοντυμένης γυναίκας. 
Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper
Τι σημαίνει όμως για την εμφάνισή μας το μαύρο χρώμα;
Νέα έρευνα εξηγεί τις μοναδικές του ιδιότητες. Ρωτώντας χιλιάδες ανθρώπους ποιο είναι το χρώμα που συνδέεται περισσότερο με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, το μαύρο ξεπέρασε όλα τα υπόλοιπα χρώματα συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό 56%.
Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper
Πιο συγκεκριμένα ήρθε πρώτο ή δεύτερο σε όλα τα καλά χαρακτηριστικά (για παράδειγμα, αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα και σεξ απίλ), ενώ σχεδόν δεν εμφανίστηκε καθόλου στα κακά χαρακτηριστικά (υπεροψία).
Αποτέλεσμα εικόνας για black underwear wallpaper
Αν αναρωτιέστε λοιπόν, τι πρέπει να φορέσετε σε μία συνέντευξη για δουλειά, ή σε ένα ερωτικό ραντεβού, τότε μόλις πήρατε την απάντηση! Καθώς το μαύρο θεωρείται από τους περισσότερους σέξι και χρώμα της αυτοπεποίθησης, με τα υπόλοιπα χρώματα να μένουν αρκετά πίσω, τι άλλο σας μένει; Φορέστε μαύρα!













πηγη:womanidol


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου