Tο μικρόμετρο ομορφιάς της Max Factor που εντόπιζε τις ατέλειες του προσώπου στη δεκαετία των ‘30s

Το μικρόμετρο ομορφιάς, γνωστό και ως βαθμονομητής ομορφιάς, ήταν μια συσκευή που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 για να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των περιοχών του προσώπου οι οποίες είχαν ανάγκη να περιοριστούν ή να ενισχυθούν με μακιγιάζ
 
Το μικρόμετρο ομορφιάς, γνωστό και ως βαθμονομητής ομορφιάς, ήταν μια συσκευή που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 για να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των περιοχών του προσώπου οι οποίες είχαν ανάγκη να περιοριστούν ή να ενισχυθούν με μακιγιάζ.

Τοποθετημένο πάνω και γύρω από το κεφάλι και το πρόσωπο, το μικρόμετρο ομορφιάς χρησιμοποιούσε εύκαμπτες μεταλλικές ταινίες που ευθυγραμμίζονταν με τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι βίδες που συγκρατούσαν τις λωρίδες στη θέση τους επέτρεπαν 235 ρυθμίσεις, επιτρέποντας στον χειριστή να προβεί σε λεπτομερείς μετρήσεις με ακρίβεια ενός χιλιοστού. 


Οι εφευρέτες δήλωναν ότι υπήρχαν δύο βασικές μετρήσεις που έψαχναν: τα ύψη της μύτης και του μετώπου έπρεπε να είναι τα ίδια και τα μάτια θα έπρεπε να χωρίζονται από το πλάτος του ενός ματιού. Όταν εντοπιζόταν μια ατέλεια, μπορούσε να εφαρμοστεί διορθωτικό μακιγιάζ για την ενίσχυση ή την υποβάθμιση του χαρακτηριστικού. Η εταιρεία Max Factor ισχυριζόταν ότι η συσκευή βοήθησε τον Max Factor, να καταλάβει καλύτερα το γυναικείο πρόσωπο.


Το μικρόμετρο ομορφιάς ολοκληρώθηκε το 1932 και προοριζόταν κυρίως για χρήση στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Όταν το πρόσωπο ενός ηθοποιού παρουσιάζεται σε πολύ μεγάλη κλίμακα, τα «ελαττώματα» του μεγεθύνονται και μπορούν να γίνουν «αιφνίδιες στρεβλώσεις», σύμφωνα με άρθρο του Modern Mechanix.


Αυτή η συσκευή προοριζόταν να αποκαταστήσει το αντιληπτό πρόβλημα και οι εφευρέτες οραματίζονταν τη χρήση του σε καταστήματα ομορφιάς. Ωστόσο, δεν έγινε δημοφιλές και δεν κέρδισε ευρεία χρήση. Θεωρείται ότι υπάρχει πλέον μόνο ένα μικρόμετρο ομορφιάς. Εμφανίστηκε σε μια έκθεση στο Μουσείο Ψυχαγωγίας του Χόλιγουντ και τέθηκε σε δημοπρασία το 2009, φθάνοντας σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αρχική εκτίμηση των  10.000 – 20.000 δολαρίων.









πηγη:klik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου