4 τρόποι για να μην μπερδεύονται και να μην ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σας, από τα μάλλινα πουλόβερ και κασκόλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα με ηλεκτρισμενα μαλλια

Πουλόβερ και κασκόλ φοράτε καθημερινά πλέον με τέτοιο κρύο. Και θα βρίσκονται στο προσκήνιο για τουλάχιστον 3 μήνες ακόμη. Δεν γίνεται αλλιώς και το ξέρετε. Άλλωστε παράλληλα είναι cosy και φτιάχνουν την εικόνα σας αφού είμαι σίγουρη ότι έχετε επιλέξει τα ωραιότερα της αγοράς.

Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά που ηλεκτρίζονται κάθε φορά που φοράτε το πουλόβερ και μπλέκονται όταν το κασκόλ σας είναι τυλιγμένο γύρω τους για ώρες;

Φυσικά και υπάρχουν λύσεις και εννοείται ότι θα σας τις πω.
Ξεκινάμε λοιπόν από τον ηλεκτρισμό που είναι και ο πιο ενοχλητικός. Αρχικά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν συμβαίνει ποτέ αν τα μαλλιά σας είναι απαλά και σωστά ενυδατωμένα. Ο ηλεκτρισμός δημιουργείται σε μαλλιά που στερούνται υγρασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κοντίσιονερ κάθε φορά μετά το λούσιμο αλλά και μάσκα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση της τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Ένα μικρό τρικ επίσης είναι να απλώνετε σπρέι χτενίσματος στα μαλλιά σας. Και αν σας ενοχλεί η αίσθηση μπορείτε να μην ψεκάσετε απευθείας στα μαλλιά. Ψεκάστε την βούρτσα σας και χτενίστε τα απαλά. Το στρώμα που δημιουργείται στην τρίχα δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί ηλεκτρισμός.

Τώρα, όσο αφορά το μπλέξιμο, επίσης ενοχλητικό και μερικές φορές επώδυνο αφού ταλαιπωρείστε να τα χτενίσετε, η λύση είναι ακόμα πιο απλή κι επίσης ευεργετική παράλληλα. Αφού λούσετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν με θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά χρησιμοποιείστε κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Στεγνώστε τα καλά χτενισμένα μαλλιά σας κρατώντας το πιστολάκι τουλάχιστον σε απόσταση 30 εκατοστών και είστε έτοιμες.

Εναλλακτικά σε στεγνά μαλλιά μπορείτε να απλώσετε ενυδατικό λάδι μαλλιών στις άκρες μόνο. Με αυτό τον τρόπο η τρίχα αποκτά λάμψη και θρέψη ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπερδευτεί.

Σωστή ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα λοιπόν είναι οι τρεις βασικοί κανόνες για τα μαλλιά το χειμώνα.










πηγη:faysbook



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου