Κάντε σαγηνευτικές εμφανίσεις με την τεχνική Cut Crease by Joan Lilia!

Σίγουρα ζούμε στην εποχή του Instagram και του YouTube όπου πολλά make up trends κάνουν την εμφάνιση τους. Ένα απ’αυτά είναι το Cut Crease, το οποίο ήταν και θα παραμείνει ότι πιο must το 2018-2019. 


Αυτό που δεν είναι γνωστό βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνική δεν εμφανίστηκε τώρα αλλά υπήρχε από το 1960. Μια πολύ γνωστή κυρία χρησιμοποιούσε την τεχνική αυτή σε κάθε μακιγιάζ της και δεν ήταν άλλη από την Liza Minnelli. 

Σκοπός του Cut Crease είναι να αναδείξει το μάτι κάνοντάς το φωτεινότερο και μεγαλύτερο. Υπάρχουν άπειρα τρικ για να το εφαρμόσετε αλλά εμείς θα αναλύσουμε το πιο απλό για όλες σας. 

Πάμε να το πιάσουμε βήμα-βήμα λοιπόν.

1) Ξεκινάμε πάντα με το primer ματιών το οποίο θα δώσει διάρκεια αλλά και την μέγιστη απόδοση των σκιών μας. 

2) Χρησιμοποιούμε μια ανοιχτόχρωμη σκιά στο κόκκαλο του ματιού και σβήνουμε προς τα πάνω. 

3) Στην συνέχεια, με ένα πλακέ πινέλο τοποθετούμε το σκούρο χρώμα ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του ματιού και σβήνοντας προς τα πάνω. Σκοπός μας, αρχικά είναι να μπερδευτούν τα χρώματα και να μην ξεχωρίζει καμία σκληρή γραμμή.

4) Παίρνουμε το κονσίλερ μας και με ένα πινέλο ξεκινάμε την τοποθέτηση σε όλο το κινητό βλέφαρο. Τοποθετούμε προσεχτικά και όχι σε υπερβολική ποσότητα από την εσωτερική γωνία έως το τέλος του βλεφάρου και τραβάμε ώστε να είναι διακριτό το “κόψιμο”! 

5) Αφού τελειώσουμε την παραπάνω διαδικασία, παίρνουμε οποιαδήποτε σκιά θέλουμε, συνήθως οι υφές είναι μεταλλικές με γκλίτερ ή όχι ή pigments και τις τοποθετούμε πάνω στο κονσίλερ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παραπάνω από μία, αναλόγως τι θέλουμε να πετύχουμε. Προσοχή! Οι σκιές να σβήνουν η μία μέσα στην άλλη ώστε να μην είναι διακριτά τα όρια της καθεμίας.

6) Αφού τελειώσουμε την παραπάνω διαδικασία παίρνουμε ένα πλακέ λεπτό και μικρό σε φάρδος πινέλο, ιδανικά των χειλιών και τονίζουμε στα όρια του cut crease την σκουρόχρωμη σκιά μας . Τελειώνουμε με γραμμή eyeliner και ψεύτικες βλεφαρίδες ή για πιο φυσικό αποτέλεσμα, τουφάκια που είναι απαραίτητα σε αυτό το look. 









πηγη:beautymagic


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου