Ακολούθησε την τεχνική smokey eye από την Make up Artist Joan Lilia!

Ένα μακιγιάζ που μένει αναλλοίωτο ως το τεχνικό κομμάτι είναι το κλασσικό και γνωστό σε όλες μας, smokey eye που έχει κυριολεκτικά λατρευτεί από το γυναικείο κοινό.


 

Δίνει ένταση και μυστήριο σε κάθε τύπο ματιού και πετυχαίνουμε το γνωστό “γατίσιο” μάτι εύκολα! 
Κατά καιρούς, έχω δοκιμάσει πάρα πολλές εκδοχές του και έχω καταλήξει ότι ο κάθε επαγγελματίας, όπως κι εγώ άλλωστε δουλεύουμε με διαφορετικό τρόπο. Όμως υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες ή tips αν θέλετε που ακολουθούμε πάντα όλοι. Παρακάτω θα σας τους παραθέσω και θα επισημάνω ότι ακόμα και επαγγελματίας να μην είσαι, με αρκετή εξάσκηση θα πετύχεις ακριβώς αυτό που θέλεις.  




  1. Βήμα: Πάντα ξεκινάμε βάζοντας πράιμερ σε όλο το βλέφαρο και ως το φρύδι. Το μυστικό γενικά να ξέρετε, σε όλα, είναι η λίγη ποσότητα. Να είστε τσιγκούνες λοιπόν, όσον αφορά την ποσότητα γιατί σε αντίθετη περίπτωση, το υλικό θα σπάσει.
  2. Βήμα: Σετάρουμε πάντα το πράιμερ, ειδάλλως θα μας κάνει τα λεγόμενα “σπασίματα” ή “κομματάκια” ιδίως αν χρησιμοποιήσουμε pigments ή glitter σκιές.
  3. Βήμα: Παίρνουμε ένα μαλακό μολύβι, αν δεν έχουμε μπορούμε να κάψουμε την άκρη ενός κανονικού μολυβιού και αφού κρυώσει ελάχιστα να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία και το τοποθετούμε κατά μήκος των βλεφαρίδων έως το κόκκαλο. Μην ξεχάσετε! Σετάρουμε πάντα το μολύβι με το αντίστοιχο χρώμα που έχουμε επιλέξει (μαύρο μολύβι-μαύρη σκιά).
  4. Βήμα: Παίρνουμε ένα pencil brush και με γρήγορες κινήσεις σβήνουμε τα όρια αυτού που έχουμε κάνει με το μολύβι. Προσοχή! Μόνο τα όρια.
  5. Βήμα: Αφού σβήσαμε τα όρια, επιλέγουμε ένα μεταβατικό χρώμα το οποίο θα το τοποθετήσουμε στα όρια και λίγο παραπάνω απ’το κόκκαλο του ματιού, ώστε και να δώσει βάθος στην φυσική μας κόγχη αλλά και να μην φαίνεται καμία σκληρή γραμμή. Μπλεντάρουμε λοιπόν κατά μήκος και σβήνουμε προς τα πάνω. Μπορούμε να το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί ώστε να δώσουμε την ένταση που θέλουμε.
  6. Βήμα: Αφού τελειώσουμε με την παραπάνω διαδικασία, επιλέγουμε ένα ακόμα πιο ανοιχτόχρωμο μεταβατικό χρώμα ώστε να σβήσουμε ότι κάναμε πριν και να έχει τέλειο τελείωμα το μακιγιάζ μας. Θυμηθείτε! Πάντα τοποθετούμε και σβήνουμε στα όρια της προηγούμενης διαδικασίας. Σκοπός μας είναι να ανακατευτούν τα χώματα μεταξύ τους ώστε να μην φαίνεται που αρχίζει το ένα και που τελειώνει το άλλο.
  7. Βήμα: Ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας με μια διακριτική λάμψη στο τόξο του βλεφάρου και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τα χρώματα στο κάτω βλέφαρο ξεκινώντας πάντα από το πιο σκούρο και ανοίγοντας και φυσικά με μάσκαρα.




Κλείνοντας, να σας πω ότι ένα smokey μακιγιάζ γίνεται με όλα τα χρώματα αρκεί να έχουμε φαντασία και αγάπη ώστε να δημιουργήσουμε. Καλή επιτυχία! 












πηγη:beautymagic


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου