Ποιες τροφές χρειάζεσαι, για μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ!

Super foods2
 

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία μας και συμβάλλει στην καλή μας εμφάνιση. Δες ποιες τροφές χρειάζεσαι να συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, για μαλλιά πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ.


  Super foods3
 


Ιπποφαές
Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, βιταμίνη C και omega 7s. Περιέχει τα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην καλύτερη και πιο λαμπερή όψη των μαλλιών, ενώ είναι ιδιαιτέρως γνωστό και για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα.


  Super foods4
 


Μύδια & Στρείδια
Καταναλώνοντας μύδια και στρείδια την ίδια στιγμή εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με το απαραίτητο ιχνοστοιχείο του ψευδαργύρου το οποίο βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση και στην ανάπτυξη της τρίχας.


  Super foods5
 


Παπάγια & Πιπεριές
Η παπάγια και οι πιπεριές είναι δύο τροφές που περιέχουν βιταμίνη C, υπεύθυνη για την παραγωγή του κολλαγόνου, του συστατικού δηλαδή που θωρακίζει την τρίχα και της χαρίζει δύναμη και λάμψη. Προσπάθησε δύο από τα γεύματα της μέρας να είναι πλούσια σε βιταμίνη C για να δεις άμεσα αποτελέσματα. Εναλλακτικά θα την πάρεις και από τροφές όπως τα εσπεριδοειδή.


  Super foods6
 


Φιστίκια
Τα φιστίκια είναι η βασική πληγή για την πρόσληψη βιοτίνης και βιταμίνης Β που βοηθά στην σωστή ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Η βιοτίνη είναι απαραίτητη στον οργανισμό γιατί ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μεταβολίζει τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τα αμινοξέα που θεωρούνται δομικά στοιχεία των πρωτεινών και μιας και η τρίχα αποτελείται από πρωτείνη, βιοτίνη βοηθά την τρίχα να μεγαλώσει. Επιπλέον τροφές πλούσιες σε βιοτίνη είναι το αυγό και ο σολομός.


 
Super foods7
 


Έλαιο Νυχτολούλουδου
Το έλαιο νυχτολούλουδου θεωρείται κορυφαία πηγή γ-λινολενικού οξέος ενός δηλαδή ωμέγα 6 λιπαρού οξέος που συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τρίχας.


 
Super foods8
 


Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια βρυξελλών περιέχουν βιταμίνη C η οποία χαρίζει ζωντάνια και υγεία στην τρίχα των μαλλιών καθώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή του κολλαγόνου. Φρόντισε λοιπόν οι τροφές που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση να είναι βασικές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης.


 
Super foods9
 


Φακές
Οι φακές είναι πλούσιες σε πρωτείνη και σε βασικά μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Συγκεκριμένα ο ψευδάργυρος ρυθμίζει της ορμόνες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τρίχας.


 
Super foods10
 


Σπανάκι
Όπως είναι γνωστό το σπανάκι είναι πλούσιο σε σιδήρο και φυλλικό οξύ το οποίο είναι μια βιταμίνη Β χρήσιμη για τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Παρόμοια προσπάθησε να συμπεριλάβεις στο διαιτολόγιό σου και τις ακόλουθες τροφές όπως τα σπαράγγια, το μπρόκολο,το σέσκουλο που διαθέτουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά.


 
Super foods11
 


Ελληνικό γιαούρτι
Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσια πηγή πρωτεινών και βιταμίνης Β5, ένας δυνατός συνδυασμός που βοηθά στην ανάπτυξη της τρίχας.












πηγη:madamefigaro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου