Πώς ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος επηρέασε τη γυναικεία μόδα στη δεκαετία του ΄40

Είναι άσκοπο να συζητάμε για τη μόδα της δεκαετίας του ΄40  χωρίς να κατανοήσουμε πρώτα τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε ο Β `Παγκόσμιος Πόλεμος στην καθημερινή ζωή, κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας
 
Είναι άσκοπο να συζητάμε για τη μόδα της δεκαετίας του ΄40 χωρίς να κατανοήσουμε πρώτα τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε ο Β `Παγκόσμιος Πόλεμος στην καθημερινή ζωή, κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας.
 
 Οι κοινωνικές τάσεις υπαγόρευαν τη μόδα και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άλλαξε τον κόσμο της μόδας για πάντα.


Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις glamorous φωτογραφίες για να δείτε τις τάσεις της γυναικείας μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 1940 .




Τα αληθινά χαρακτηριστικά της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 1940 περιελάμβαναν μια αυστηρή σιλουέτα με στενούς γοφούς, γεμισμένους ώμους και όλων των ειδών τα καπέλα. Η εικόνα της εργαζόμενης γυναίκας διαμόρφωσε κομψά είδωλα όπως αυτό της Rosie the Riveter, καθώς όλες οι κοινωνικές τάξεις εντάχθηκαν στην πολεμική προσπάθεια. 




Διατήρησαν τα πράγματα που έκαναν στο σπίτι, αναλαμβάνοντας τις θέσεις εργασίας - και τις ντουλάπες - των συζύγων και άλλων ανδρών συγγενών. Οι φραγμοί των τάξεων έπεσαν και οι άνθρωποι ντύθηκαν πρόχειρα. Θεωρήθηκε άκαιρο να υπάρχει επίδειξη σε μια περίοδο ελλείψεων.




Πολλές ποικιλίες πέπλουμ ήταν στη μόδα: πεταλουδέ,με φoύσκωμα στη φούστα και πέπλα με πιέτες ήταν μερικά από αυτά. Tα φρου-φρου βρήκαν το δρόμο τους για να φουσκώνουν τα κορδόνια, τα ντεκολτέ και τη μέση. Οι φουσκωτές φούστες και οι A-line συνδυάζονταν με μαλακές, θηλυκές μπλούζες. Στις μπλούζες έβαζαν τόξα στο κεντρικό μπροστινό ντεκολτέ.  Oι γιακάδες ήταν στενοί. Η δαντέλα τόνιζε επίσης τις μπλούζες γύρω από το ντεκολτέ.






  






πηγη:klik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου