10 Tips για όμορφα πόδια στην παραλία!!

Αποτέλεσμα εικόνας για bikini legs selfie

Τα πόδια μας, και κυρίως οι πατούσες μας, είναι ένα σημείο του σώματός μας που ταλαιπωρείται αρκετά και από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, για κάποιον ακατανόητο λόγο,
δεν συνηθίζουμε να τους δίνουμε όση σημασία δίνουμε στο πρόσωπό μας ή στα χέρια μας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης». Γρατζουνιές, χτυπήματα, πληγές από παπούτσια, μελανιές και κάλοι είναι κάποια από τα προβλήματα με τα οποία μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπες.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν εύχρηστο οδηγό για να είναι τα πόδια σας συνεχώς περιποιημένα.


1. Ποτέ μην φοράτε σε εξόδους σας καινούργια σανδάλια ή τακούνια χωρίς πριν να τα έχετε φορέσει στο σπίτι με κάλτσες. Προσπαθήστε να φορέσετε τα καινούργια σας παπούτσια με κάλτσες για μια εβδομάδα μέσα στο σπίτι προκειμένου να αποφύγετε τις ενοχλητικές φουσκάλες.


2. Η πρόληψη είναι σωτήρια: Εφαρμόστε βαζελίνη στα πόδια σας πριν φορέσετε τα καινούργια σας παπούτσια και να είστε βέβαιες πως η βόλτα σας θα είναι υπέροχη και σαφώς άνετη.


3. Ακολουθήστε την τεχνική της γιόγκα και ξαπλώστε για 15 λεπτά ανάσκελα στο κρεβάτι σας με τα πόδια σας να ακουμπάνε στον τοίχο. Αυτόματα θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος. Βέβαια, ένα μασάζ με διάφορα έλαια, ευεργετικά για την επιδερμίδα της συγκεκριμένης περιοχής, θα ήταν ότι καλύτερο.


4. Μια ακόμα αποτελεσματική τεχνική είναι η εξής: Γεμίστε δύο λεκανάκια με νερό. Στο ένα λεκανάκι προσθέστε ζεστό νερό ενώ στο άλλο κρύο. Κάθε ένα λεπτό πρέπει να εναλλάσσετε τα πόδια σας στα λεκανάκια. Ακολουθήστε αυτό το πρόραμμα 1-2 φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά.


5. Απομακρύνετε το ξηρό δέρμα. Η απολέπιση είναι μια από τις σημαντικότερες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσετε, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.


6. Ενυδατώστε σωστά. Σε καμία περίπτωση η κρέμα χεριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν τα πόδια μας. Επιλέξτε μια κρέμα που απευθύνεται στις ανάγκες των ποδιών και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.


7. Αφήστε τα νύχια σας να αναπνεύσουν. Όσο και αν αγαπάτε τα βαμμένα νύχια, καλό θα ήταν κάθε μήνα να τα αφήνετε κάποιες μέρες χωρίς βερνίκι προκειμένου να αναπνεύσουν και να διατηρηθούν υγιή.


8. Κρατήστε το μήκος των νυχιών σας κοντά στο δέρμα. Οποιοδήποτε άλλο μέγεθος επιφυλάσσει αρκετούς κινδύνους για τα πόδια σας.


9. Αποφύγετε να περπατάτε συνεχώς πάνω σε εντελώς επίπεδα παπούτσια καθώς επιβαρύνονται η πλάτη, τα γόνατα και οι αστραγάλοι.


10. Καθιερώστε μια φορά το μήνα να περιποιήστε ολοκληρωτικά τις πατούσες σας. Απολέπιση, μασάζ, ενυδάτωση, έλαια για χαλάρωση των νεύρων στην περιοχή, είναι κάποια από τα πράγματα που προτείνουμε και μπορείτε και μόνες να εφαρμόσετε.










πηγη:gynaikamagazine


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου