Μην τα πολεμήσετε, αντιθέτως πηγαίνετε μαζί τους. Η Κρίστι Βλάχου σας δείχνει τις επιλογές που έχετε όταν έρχεται η ώρα να διαχειριστείτε το φυσικό γκρίζο των μαλλιών.



Η διαφορά μεταξύ λευκών και γκρι μαλλιών


Τα λευκά μαλλιά είναι τα μαλλιά τα οποία δεν έχουν μελανοκύτταρρα. Γκρι μαλλιά δεν υπάρχουν. Γκρι είναι το οπτικό αποτέλεσμα που βλέπουμε, από τον συνδυασμό του φυσικού χρώματος μαζί με λευκές τρίχες. Όσο πιο αυξημένο είναι το ποσοστό των λευκών μαλλιών τόσο πιο γκρι/ασημί φαίνεται το χρώμα. Όταν το ποσοστό φτάσει το 100% τότε έχουμε λευκά μαλλιά.


Η παρουσία των λευκών μαλλιών συνήθως σχετίζεται με την ηλικία. Έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν μεγαλώσουμε, εμφανίζονται λευκές τρίχες. Στην εποχή μας, έχουμε παρατηρήσει ότι τα λευκά μαλλιά εμφανίζονται συχνά και σε μικρότερες ηλικίες, με ταχεία ανάπτυξη ποσοστού. Ο στόχος του colorist είναι να προσφέρει την ιδανική παροχή υπηρεσία κάλυψης λευκών, η οποία έχει εξελιχθεί σε πολλές εκδοχές.


 
 

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ


Υπάρχουν γυναίκες που βάση τον χρωματότυπο τους και το style τους, θα ήταν πολύ καλύτερα να μην βάψουν τα φυσικά γκρι μαλλιά τους με την κλασική μέθοδο της βαφής. Ο colorist μπορεί να αναδείξει την φυσική ομορφιά τους, δίνοντας ιδιαίτερη απόχρωση με ψυχρές επιλογές, με την χρήση χρωμογαλακτώματος. Αυτή η τεχνική μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό και μοντέρνο για την πελάτισσα μας. Επιπλέον, είναι η τέλεια μέθοδος για να απομακρύνουμε ανεπιθύμητες κίτρινες αποχρώσεις που εμφανίζονται σε κάποια λευκά μαλλιά.


«ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ»


Εφαρμόζοντας μία τεχνική με πλεκτές ανταύγειες και διαφάνειες, φέρνουμε σε αρμονία τα σημεία στα οποία τα λευκά μαλλιά εμφανίζονται συγκεντρωμένα. Ο στόχος μας δεν είναι να τα κρύψουμε, αλλά να τα μειώσουμε. Εφαρμόζουμε low lights στα σημεία με τα λευκά μαλλιά και highlights στα σκούρα σημεία. Αν το ποσοστό των λευκών μαλλιών είναι κάτω από 70% μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωμογαλάκτωμα, αν είναι πάνω από 70% τότε σε αυτή τη περίπτωση το ιδανικό προϊόν είναι η μόνιμη βαφή. Προτείνω να μην χρησιμοποιείτε βασικό χρώμα αλλά μόνο απόχρωση, ώστε τα λευκά να μασκάρονται και να μην έχουν απόλυτη κάλυψη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και εναρμονισμένο.


 


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ


Όταν εμφανίζονται τα πρώτα μαλλιά και η πελάτισσα είναι μικρή σε ηλικία ή μία γυναίκα η οποία θέλει να διατηρήσει το φυσικό της χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε ξεκινάμε και βάφουμε τα μαλλιά με χρωμογαλάκτωμα.
Το χρωμογαλάκτωμα έχει την ικανότητα να βάψει 100% τα λευκά μαλλιά, συνήθως μέχρι το ποσοστό του 70%. Συμβουλευόμαστε τον πίνακα της εταιρείας που συνεργαζόμαστε για την κάλυψη λευκών. Με αυτό τον τρόπο η πελάτισσα μας έχει κάλυψη λευκών, με ένα επιπλέον advantage. Το χρωμογαλάκτωμα είναι μία βαφή ημιμόνιμη, αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο των ημερών η βαφή θα «φεύγει» και δεν θα υπάρχει αυτή η χαρακτηριστική γραμμή που μας δείχνει πριν πόσες μέρες βάψαμε τα μαλλιά μας.


ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ


Η κατηγορία αυτή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας στο κομμωτήριο. Δημιουργούμε το επιθυμητό χρώμα. Η πελάτισσα θα πρέπει να ανανεώνει τη ρίζα της κάθε 25-30 ημέρες. Μόνιμη βαφή και βαφή χωρίς αμμωνία είναι οι σύμμαχοι μας.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΥΚΩΝ  / ΓΚΡΙ ΜΑΛΛΙΩΝ


 


Θα έλεγα ότι είναι ακατόρθωτο να δημιουργήσουμε λευκά/γκρι μαλλιά όπως τα φυσικά. Όμως μπορούμε και είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια οι ανοικτές, απόλυτα ψυχρές αποχρώσεις. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να αποχρωματίσουμε τα μαλλιά στο ύψος τόνου του 10 και με τις κατάλληλες φόρμουλες με χρωμογαλάκτωμα να δημιουργήσουμε από λευκό, ασημί, γκρι αποτελέσματα.


MEN SERVICE

Οι άνδρες ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα λευκά μαλλιά τους. Οι τεχνικές και τα προϊόντα έχουν εξελιχθεί όπως και οι ίδιοι οι πελάτες. Ο άνδρας αφιερώνει χρόνο και εμπιστεύεται τον κομμωτή του. Έχουμε δύο τεχνικές οι οποίες προσφέρουν στο πελάτη μας το αποτέλεσμα που επιθυμεί και ταυτόχρονα διατηρεί το φυσικό αποτέλεσμα.

Α) Εφαρμόζουμε εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία μασκάρουν τα λευκά μαλλιά, χωρίς να επηρεάζουνε τα φυσικά και φεύγουν με τα λουσίματα.

Β) Χρησιμοποιούμε μόνιμη βαφή σε ψυχρές αποχρώσεις και με ένα μικρό πινέλο «ζωγραφίζουμε» εξωτερικά κάποιες τούφες.


 
 Η Κρίστι Βλάχου, Education Manager της εταιρίας Vitality’s, είναι mastercolorist με εξειδίκευση σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Για επικοινωνία μαζί της μπορείτε να την βρείτε στο Facebook, ως Christy Vlachou & στο Instagram ως Christyhaireducator.








πηγη:myextension