Όσο μεγαλώνεις τα χείλη σου μικραίνουν και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό!

 
Οι περισσότερες γυναίκες -αν όχι όλες- προσπαθούν διακαώς ν’ αποκτήσουν τα τέλεια χείλη είτε χρησιμοποιώντας το κατάλληλο μακιγιάζ είτε tricks που διαβάζουν στο Ίντερνετ είτε με επέμβαση.
Μάλιστα βλέπουμε και ακραίες περιπτώσεις γυναικών που ενώ είναι εμφανές ότι έχουν προχωρήσει σε κάποια επέμβαση, συνεχίζουν να επιμένουν ότι τα χείλη τους είναι φυσικά!
Αν, όμως, ψάξει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στα χείλη μας όσο μεγαλώνουμε, θα καταλάβει απόλυτα τους λόγους που δεν γίνεται όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τα χείλη της να γίνονται πιο σαρκώδη. Ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια και να την αποδεχτείς: Όσο μεγαλώνεις τα χείλη μικραίνουν κι υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό!


Με την πάροδο του χρόνου, τα χείλη μας μικραίνουν, όμως όχι στο μήκος, αλλά στο πάχος. Τα χείλη μας γίνονται πιο λεπτά λόγω των κάτω στιβάδων του δέρματός μας.


Όσο μεγαλώνεις τα χείλη μικραίνουν


Όσο μεγαλώνουμε, οι ίνες του κολλαγόνου υπόκεινται σε συσπάσεις, κάτι το οποίο ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερης ελαστίνης και κολλαγόνου.


Ειδικά στις γυναίκες, όσο τα οιστρογόνα μειώνονται τόσο μικραίνει ο σμηγματογόνος αδένας, το οποίο έχει συνέπεια τη μείωση του όγκου των χειλιών μας.


Φυσικά, σ’ αυτή τη φυσική και φυσιολογική διαδικασία εισβάλλουν κι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι επισπεύδουν τη μείωση του όγκου των χειλιών.


Όσο μεγαλώνεις τα χείλη μικραίνουν


Για παράδειγμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί μείωση του κολλαγόνου λόγω των βλαβερών υπεριώδων ακτίνων. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να φοράς ειδικό αντηλιακό και στα χείλη σου προκειμένου να μην επισπεύσεις άθελά σου τη μείωση του όγκου των χειλιών σου, αλλά και να προστατέψεις τα χείλη σου απ’ το να πάθουν έγκαυμα!


Σε κάθε περίπτωση, εμείς σου λέμε να μην επέμβεις στα χείλη σου, αλλά να φροντίζεις να έχεις μια όμορφη εικόνα με φυσικούς τρόπους! Δες το μακιγιάζ που ταιριάζει στα χείλη σου και τα τονίζει περισσότερο, προστάτεψέ τα όταν τα εκθέτεις στον ήλιο και αγάπησέ τα, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα σου!

 

 


 

 

 

πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου