Uv λάμπες...Είναι ασφαλείς για το δέρμα;

 Αποτέλεσμα εικόνας για uv lamp hand

Αν έχετε έρθει αντιμέτωποι με την ανακοίνωση της πελάτισσάς σας ότι εφεξής θα χρησιμοποιεί μόνο κλασικό βερνίκι
γιατί διάβασε ότι η λάμπα πολυμερισμού είναι καρκινογόνα, μη βιαστείτε να γυρίσετε τα μάτια σας με απογοήτευση και αναστεναγμό. 


Αντ΄αυτού, μιλήστε της με ιατρικά δεδομένα και μελέτες για το πώς και τι ώστε να εκλείψει κάθε αμφιβολία στο μυαλό της αλλά και στο δικό σας.


 Αποτέλεσμα εικόνας για uv lamps semilac


Τι συνέβη;


Όλα έβαιναν καλώς και όλος ο κόσμος που αγαπά την περιποίηση των νυχιών ήταν σε εορταστική διάθεση που επιτέλους βρέθηκε ένα προϊόν με όλα όσα έλειπαν  από το λατρεμένο κλασικό μανικιούρ, ώσπου δύο γυναίκες στην Αμερική διαγνώστηκαν με μελάνωμα στα χέρια. Οι κυρίες αυτές μεταξύ άλλων είχαν και το ημιμόνιμο στη ζωή τους. Ο Τύπος άρχισε να δραματοποιεί το συμβάν και να δαιμονοποιεί τα πάντα γύρω από το ημιμόνιμο , ε και το πανηγύρι άρχισε.


 Σχετική εικόνα


Τι έγινε στη συνέχεια;


Πραγματοποιήθηκε μια έρευνα από χημικούς που επιβεβαίωνε την εν λόγω επικινδυνότητα. Είχε γίνει  όμως μια αυθαίρετη υπόθεση: ότι η λάμπα uv έχει την ίδια συχνότητα εκπομπής φωτός με τη λάμπα σολάριουμ.  Όμως αυτό δεν ισχύει. Η λάμπα νυχιών δεν μαυρίζει, και το σολάριουμ δεν πολυμερίζει. 


Τι ισχύει σήμερα;


Η έρευνα επαναλήφθηκε με τα σωστά δεδομένα το 2013 κι ερχόμαστε αισίως στο σήμερα όπου με απόφαση του  Professional Beauty Association’s (PBA) Nail Manufacturers Council on Safety (NMC) η κατάσταση έχει ως εξής:


-Πρέπει το σαλόνι που κάνουμε τα νύχια μας να είναι σοβαρό και υπεύθυνο (οι λάμπες να πληρούν τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές διατάξεις) και να αντικαθίστανται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.


-Δύο  δερματολόγοι εκπόνησαν μία έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής είναι πως χρειάζονται 250 χρόνια (ναι, διακόσια πενήντα ΧΡΟΝΙΑ) εβδομαδιαίας έκθεσης στη uv  λάμπα (έχει υπολογιστεί  10΄ τη φορά αν και 4 στρώματα των δύο λεπτών μας κάνουν 8’ και ακόμα στη led ο χρόνος μειώνεται στο μισό) για να συγκριθεί με μία (μία πράγματι) συνεδρία σολάριουμ. Ο ένας εκ των δύο δερματολόγων είναι ο Dr. Robert Sayre, ο άνθρωπος που εφηύρε το σύστημα spf, και βεβαιώνει ότι τα μανικιούρ που απαιτούν λάμπα πολυμερισμού είναι απολύτως ασφαλή.


 Σχετική εικόνα


Και αφού είναι ασφαλή γιατί υπάρχουν γάντια λάμπας και η επιλογή χρήσης αντιηλιακού;


Γιατί η αγορά είναι ελεύθερη για τον κάθε κατασκευαστή να διανείμει ό,τι θέλει και γιατί είναι πιο γρήγορο και βολικό για την εκάστοτε τεχνίτρια να δώσει μια πρόσκαιρη λύση σε μια πελάτισσα που «γκρινιάζει»  παρά να μορφωθεί, να ερευνήσει, να εξηγήσει, να συζητήσει (εδώ ακριβώς βρίσκει εφαρμογή το «να είναι το σαλόνι αξιόπιστο») .


Μαριάνθη Τσιτσοπούλου - Semilac Master Educator


Ακολουθήστε την Semilac στα Social Media

     https://www.youtube.com/channel/UCOCTJzdnGTcBKPIZoGJdnAA?view_as=subscriber&utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article          https://www.facebook.com/DCHellas/?utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article       https://www.instagram.com/semilachellas/?utm_source=imodaeinaitexni&utm_medium=article










πηγη:semilac


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου