H αιώνια γοητεία του πουά!!


Υπάρχουν τόσες και τόσες τάσεις που καθημερινά «ξεπετάγονται», είτε από τις πασαρέλες μεγάλων οίκων, είτε από την μόδα του street style...
 
Αυτό καμιά φορά μας κάνει να ξεχνάμε τις κλασικές, σταθερές αξίες στην μόδα.
Μία απ’ αυτές; Το πουά μοτίβο.


Ο όρος του πουά στα Αγγλικά (βλ. “polka dots”), "γεννήθηκε" γύρω στο 1800, όταν ένα αμερικάνικο περιοδικό μόδας, περιέγραψε έτσι αυτό το μοτίβο με τους επαναλαμβανόμενους κύκλους.


Από τότε; Χαμός! Γυναίκες όπως η Marilyn Monroe ή σχεδιαστές όπως ο Christian Dior, ακόμα και πλασματικοί (αξιολάτρευτοι) χαρακτήρες όπως η Minnie Mouse, το συμπεριέλαβαν στις εμφανίσεις και τα σχέδιά τους.


Η αλήθεια είναι –αν το καλοσκεφτείς- ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην αγαπάμε στο πουά μοτίβο. Έχει σίγουρα κάποια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν (ρομαντικό, ρετρό, κομψό), αλλά αν χρησιμοποιήσει κανείς την φαντασία του, μπορεί να το επαναπροσδιορίσει όπως επιθυμεί ο καθένας, δημιουργώντας ανάλογα στιλ.


Για να γιορτάσουμε αυτό το μοτίβο λοιπόν, παρακάτω σου παρουσιάζω εμφανίσεις γυναικών από τη street style μόδα που προσφέρουν μια πιο σύγχρονη ματιά στο πουά.
 
10polkadots_looks_01.jpg10polkadots_looks_02.jpg10polkadots_looks_03.jpg10polkadots_looks_04.jpg10polkadots_looks_05.jpg10polkadots_looks_06.jpg10polkadots_looks_07.jpg10polkadots_looks_08.jpg10polkadots_looks_09.jpg10polkadots_looks_10.jpg












πηγη:allyou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου