Makeup με δείκτη προστασίας: Τελικά μήπως μας προκαλεί ζημιά;

 
Το Καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ, ο ήλιος έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σιγά-σιγά τη θέση του στον ουρανό μας
κι εσύ αποφάσισες να πάρεις αντηλιακό!

 

Το αντηλιακό είναι σημαντικό να το φοράς και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, ενώ σκέφτεσαι να πάρεις ένα makeup με δείκτη προστασίας 2 σε 1. Αλλά είναι όντως έτσι;
Το makeup με δείκτη προστασίας είναι πολύ πρακτικό, αλλά μήπως τελικά μας προκαλεί ζημιά στο δέρμα και δεν το προστατεύει;


Είναι το makeup με δείκτη προστασίας τόσο αποτελεσματικό όσο το αντηλιακό;

 

Για να πετύχεις το SPF που αναγράφεται στην ετικέτα πρέπει να εφαρμόζεις περίπου 2mg προϊόντος ανά τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος, αναφέρει η Sonia Batra δερματολόγος της Santa Monica.
Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με την S. Batra γιατί οι άνθρωποι σπάνια εφαρμόζουν τόση ποσότητα ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιούν λιγότερο από το ήμισυ αυτής της ποσότητας κατά την εφαρμογή αντηλιακών.
Παράλληλα, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να εφαρμόζεις το SPF κάθε δύο ώρες όταν βρίσκεσαι στον ήλιο για να βεβαιωθείς πως έχεις την καλύτερη δυνατή προστασία.  Εφαρμόζεις το makeup με δείκτη προστασίας κάθε δύο ώρες; Μάλλον όχι.
Γι’ αυτό, σύμφωνα με την S.Batra τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ δεν εφαρμόζονται αρκετά καλά για να προστατεύσουν πλήρως από τις ακτίνες του ήλιου.


Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να φορέσεις το αντηλιακό σου;

 

Αντί να βάζεις makeup με δείκτη προστασίας μπορείς πρώτα να εφαρμόζεις την ενυδατική σου, μετά το αντηλιακό με 30 δείκτη προστασίας και στη συνέχεια να κάνεις το λαμπερό σου μακιγιάζ ως συνήθως.
Άφησε την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί από το δέρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια εφάρμοσε το μακιγιάζ σου.


Πώς μπορείς να φορέσεις το makeup με δείκτη προστασίας;

 

Το makeup με δείκτη προστασίας μπορεί να μην σε προστατεύει στο 100% αλλά μπορείς να το εφαρμόζεις. Απλώς πρέπει να γνωρίζεις πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό.
Αν θέλεις να αγοράσεις ένα τέτοιο makeup επίλεξε ένα που να σε προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB. Παράλληλα, καλύτερα να στοχεύεις σε δείκτη προστασίας 30 κάτι που είναι το ιδανικό μαζί με δραστικά συστατικά όπως τα zinc oxide, avobenzone, ecamsule. Ναι, δώσε προσοχή στα συστατικά!














πηγη:ipop


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου