Περίεργα, ευτράπελα και άλλα ενδιαφέροντα νέα από τον κόσμο των μαλλιών

 Περίεργα, ευτράπελα και άλλα ενδιαφέροντα νέα από τον κόσμο των μαλλιών, τράβηξαν την προσοχή μας και αυτόν τον μήνα. 

Απολαύστε τα!


Ροζ στις Ολυμπιακές Πλαγιές




Έντονα χρώμα και δηλώσεις με στυλ κάνουν αρκετές αθλήτριες χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις πίστες των παγωμένων κορυφών. Μερικές από αυτές, όπως η Kikkan Randall αθλήτρια cross country σκί, αναφέρει ότι ξεκίνησε να επιλέγει το ροζ χρώμα επειδή την κάνει να νιώθει ενεργητική και της δίνει αυτοπεποίθηση, ενώ αποτελεί και έναν εύκολο τρόπο για να δείχνει ότι παρόλο που είναι αθλήτρια, παραμένει και γυναίκα. Από την άλλη, η Chloe Kim ξεκίνησε να φοράει ροζ αποχρώσεις για το FIS Snowboard Wold Cup, το 2016, ενώ παλαιότερα επέλεγε διαρκώς διαφορετικές αποχρώσεις. Η μόδα του χρώματος περνάει και σε άλλες αθλήτριες των παγωμένων σπορ, με μερικές από αυτές να είναι η Faye Gulini, αθλήτρια snowboard, που επιλέγει και εκείνη ροζ, αλλά και η Katie Uhlaender, αθλήτρια σκέλετον, η οποία έχει ταυτιστεί με το έντονο κόκκινο-ροζ λουκ που φοράει στους αγώνες. Πολλές αθλήτριες θεωρούν ότι τα λουκ τους παροτρύνουν τα νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ για τις ίδιες αποτελεί και έναν τρόπο διαφυγής από τα καθιερωμένες στολές που φοράνε στους αγώνες.


Οι πατάτες των McDonald’s French θεραπεύουν την τριχόπτωση;


 


Το ακούσατε κι αυτό! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Yokohama στην Ιαπωνία, ένα συστατικό που υπάρχει στις τηγανιτές πατάτες της γνωστής αλυσίδας McDonalds, μπορεί τελικά να γιατρέψει την φαλάκρα. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε σε γνωστό περιοδικό ιατρικής, βρήκε ότι ένα συστατικό που ονομάζεται dimethylpolysiloxane (ένας παράγοντας από σιλικόνη, η οποίος βρίσκεται στο λάδι στο οποίο μαγειρεύονται οι πατάτες) μπορεί να ανοίξει την πόρτα για καλύτερες θεραπείες τριχόπτωσης. Βέβαια αυτό μας επιβεβαιώνει την ανησυχία όταν συχνά αναρωτιόμαστε «τι βάζουν πια σε αυτές τις πατάτες», αλλά ας έχει. Η έρευνα διεξήχθη πάνω σε ζώα με θετικά αποτελέσματα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο σε ανθρώπους. Επιπλέον, το συσταστικό που βρέθηκε, δεν μπορεί να ευνοήσει την γέννηση της τρίχας, τουλάχιστον όχι από μόνο του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως «κουκούλι» μέσα στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν τεχνιτές τρίχες. Επομένως, πάρτε μια μερίδα πατάτες από τα McDonalds να πνίξετε τον πόνο σας.


Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Όσα μαλλιά του λείπουν, τόσο χιούμορ έχει


 


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι γνωστός για το χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζει τα μαλλιά του – ή μάλλον την έλλειψη αυτών. Μόλις τον Σεπτέμβριο ο Ουίλιαμ αστειεύτηκε με έναν κουρέα σε μια βασιλική επίσκεψη του λέγοντας: “Δεν έχω πολλά μαλλιά, λυπάμαι. Δεν μπορώ να σας στηρίξω εργασιακά”.
Στην πρόσφατη εμφάνιση του για την υποστήριξη του προγράμματος Step Into Health -που υποστηρίζει την απασχόληση βετεράνων πολέμου στο NHS- ο διάδοχος του θρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι τώρα “έχει ακόμη λιγότερες εργατοώρες να χαρίσει στους επαγγελματίες του αντρικού grooming” καθώς πλέον το κεφάλι του είναι σχεδόν ξυρισμένο. Το σχεδόν στρατιωτικό κούρεμα του Ουίλιαμ ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση. Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η απουσία μαλλιών του Ουίλιαμ έδωσαν αφορμή για σχόλια, συζητήσεις και χιουμοριστικές ατάκες.
Το 2014 όταν οι Ουίλιαμ και Κέιτ Μίνλτετον βρέθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένας κτηνοτρόφος από τη Νότια Ουαλία έδειξε στο βασιλικό ζευγάρι ένα κομμάτι από τρίχωμα αλπακά η δούκισσα χασκογέλασε. “Ο πρίγκιπας ενδιαφέρθηκε για το αλπακά και καθώς τους το έδειχνα, η πριγκίπισσα του πρότεινε να το βάλει στο κεφάλι του” είπε ο κτηνοτρόφος Κρεϊάν στους δημοσιογράφους. “Το χρειάζεσαι περισσότερο από μένα, του είπε και μετά έδειξε το κεφάλι του συζύγου της” πρόσθεσε.


Vlogger λύνει τα ράστα μαλλιά της σε βίντεο


 


Η Μπελ Κόλμαν, μία vlogger που ζει στο Λος Άντζελες κατέγραψε βήμα προς βήμα τη μακρά αυτή διαδικασία σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο κανάλι της στο YouTube και μέσα σε 3 μήνες έχει γίνει viral με πάνω από 1,2 εκατομμύρια προβολές. «Κάνω κάτι πολύ δραστικό που θα φέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένη και νευρική – αλλά κυρίως ενθουσιασμένη» εξηγεί στην αρχή του βίντεο. Η Μπελ λέει ότι έχει τα μαλλιά της έτσι εδώ και σχεδόν 3μιση χρόνια και ενώ αρχικά σκέφτηκε να ξυρίσει το κεφάλι της, αποφάσισε να προσπαθήσει να τα λύσει.
«Μου άρεσαν τα ράστα. Απλά νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω λουκ» λέει για την απόφασή της. Πριν ξεκινήσει, η Μπελ εξηγεί ότι επισκέφθηκε μερικά καταστήματα με είδη ομορφιάς για να αγοράσει μαλακτικά και βούρτσες. Προσθέτει πως το σχέδιό της είναι να αφήσει κάθε τούφα για 10 λεπτά σε ζεστό νερό, προτού την καλύψει με μάσκα μαλλιών.
Μόλις κατάφερε να λύσει ένα από τα ράστα, η Μπελ φαίνεται να κρατά μία τούφα μαλλιών στα χέρια της, αλλά λέει ότι αυτό ήταν αναμενόμενο. «Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να ξεμαλλιάστηκα, αλλά σκεφτείτε το καλύτερα. Τα κανονικά μαλλιά πέφτουν κάθε μέρα. Έτσι με τα ράστα, οι τρίχες που είναι να φύγουν μένουν κολλημένες και δεν πέφτουν». Την ώρα που περνά τα δάχτυλα του χεριού της μέσα από τα μαλλιά της, προσθέτει: «Δεν έχω νιώσει τα μαλλιά μου εδώ και τρία χρόνια, γι΄αυτό είναι μοναδική αυτή η αίσθηση». Η διαδικασία όμως αυτή είναι χρονοβόρα και το βίντεο περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη βοήθεια που της προσφέρει η μαμά της και η γιαγιά της. Το βίντεο τελειώνει με την Μπελ να δείχνει το νέο της λουκ, το οποίο όπως παραδέχεται, χρειάστηκε περίπου 4-5 συνεχόμενες ημέρες για να γίνει.


Η φιλάνθρωπος πριγκίπισσα: Η Κέιτ δώρισε τα μαλλιά της σε παιδιά με καρκίνο


 


Εκτός από την επιθυμία της για ανανέωση, φαίνεται πως η Κέιτ είχε ακόμα έναν σπουδαίο λόγο για να αποχωριστεί τις πλούσιες μπούκλες της. Η Δούκισσα του Κέμπριτζ δώρισε 17 εκατοστά από τα μαλλιά της σε φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά, η οποία βοηθάει να δημιουργηθούν περούκες για τα νεαρά θύματα του καρκίνου. Θα θυμάστε ίσως ότι το νέο κούρεμα της Κέιτ είχε κάνει αίσθηση πριν από επτά μήνες περίπου.
Λίγο πριν μείνει έγκυος στο τρίτο της παιδί, η δούκισσα του Κέιμπριτζ εμφανίστηκε στις αρχές Ιουλίου στους αγώνες τένις του Γουίμπλεντον με νέο κούρεμα και τα μαλλιά της πολύ πιο κοντά από ότι την είχαμε συνηθίσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τότε η Κέιτ χάρισε τα μαλλιά της σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά να δημιουργηθούν περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω της θεραπείας του καρκίνου.  Αυτή η συγκινητική πράξη της Δούκισσας του Κέιμπριτζ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο αγαπά τα παιδιά και κυρίως αυτά που έχουν ανάγκη, αφού βρίσκεται συχνά δίπλα τους στηρίζοντάς τα με κάθε τρόπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τότε ο κομμωτής της 36χρονης έκοψε πάνω από 17 εκατοστά από το συνηθισμένο μήκος των μαλλιών της Κέιτ και τα μετέφεραν στην οργάνωση Little Princess Trust.


Τέχνη πάνω σε καμήλα




Μια πρώην κομμώτρια επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ινδία, για να εντυπωσιάσει τους πάντες με τα ταλέντα της στο “camel tattoo”. Η Megumi Takeichi χρησιμοποιεί ένα μικρό ψαλίδι και μπόλικη λεπτομέρεια για να μετατρέψει το σώμα μιας καμήλας σε κινούμενη έκθεση, για χάρη του μεγάλου Φεστιβάλ Καμήλας που γίνεται κάθε χρόνο στην Ινδία. Η καμήλα είναι απασχολημένη με το φαγητό της, ενώ η νεαρή κομμώτρια δημιουργεί λεπτομερή σχέδια και χαρακτήρες, όλα απεικονίσεις της θρησκείας του Ινδουισμού. Η ίδια μάλιστα κέρδισε την δεύτερη θέση στο φεστιβάλ, στον διαγωνισμό Hair Art που διεξάγεται παράλληλα με την έκθεση. Είναι να έχεις φαντασία!


Το πιστολάκι που ξερνάει φωτιά


 


Όχι δεν πρόκειται για νέο επαναστατικό προϊόν, ούτε για τίτλο βιβλίου επικής φαντασίας. Πρόκειται στα αλήθεια για ένα πιστολάκι που ξερνάει φωτιά και που δυστυχώς πουλήθηκε και έφτασε στα χέρια μιας καταναλώτριας. Ευτυχώς, η Erika Augthun Shoolbred το δοκίμασε πριν το χρησιμοποιήσει και έκανε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις: το δημοσίευσε στο ίντερνετ. Η Αμερικανίδα παράγγειλε το OraCorp’s Salon Grade Hair Dryer από το γνωστό site αγοραπωλήσεων, Amazon. Πήγε να στεγνώσει τα μαλλιά της και αντίκρυσε τις φλόγες από το στόμιο. Αμέσως τράβηξε ένα βίντεο ενώ το πιστολάκι ήταν σε λειτουργία και το δημοσίευσε στο Facebook. Η σελίδα του Amazon κατέβασε απευθείας τα πιστολάκια, αποζημίωσε πλήρως την καταναλώτρια και της έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας που κατασκευάζει τα πιστολάκια. Παρόλα αυτά, η εταιρία δεν επικοινώνησε ποτέ και σύμφωνα με τα σχόλια φίλων και γνωστών κάτω από το βίντεο της Erika, δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρία.


Νέα θεραπεία για τους πάσχοντες από καρκίνο


 


Το DigniCap είναι μια καινούργια εφεύρεση, εγκεκριμένη από τον FDA, η οποία μειώνει την τριχόπτωση στους πάσχοντες από καρκίνο. Η λογική του μηχανήματος είναι ότι κρυώνει το κεφάλι και αυτή η πρακτική υπάρχει εδώ και αιώνες, καθώς είναι σύνηθες οι ασθενείς να τοποθετούν παγωμένα αντικείμενα στο κεφάλι τους κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας. Ερευνητές αναφέρουν ότι είναι μια καλή λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης, καθώς αυτό επηρέαζει το 65% των πάσχοντων από καρκίνο παγκόσμια. Η λειτουργία είναι απλή: ο ασθενής φοράει ένα κράνος το οποίο ρίχνει την θερμοκρασία του κεφαλιού κατά μερικούς βαθμούς, πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την χημειοθεραπεία. Το κρύωμα αποτρέπει τις φλέβες να μεταφέρουν τα προϊόντα της χημειοθεραπείας στους θύλακες, ενώ πιστεύουν ότι το κρύωμα επιβραδύνει το μεγάλωμα των τριχοθυλάκων, κάνοντας τους μικρότερο στόχο για την χημοθεραπεία – η οποία λειτουργεί με το να βρίσκει και να τερματίζει την λειτουργία κυττάρων που αναπαράγονται με γρήγορο ρυθμό.




  





πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου