Αλήθειες και ψέματα για την περιποίηση των μαλλιών!

Alithies kai psemata2

Αν αφιερώνει αρκετό χρόνο για την υγεία των μαλλιών της και δεν βλέπει κάποιο αποτέλεσμα, τότε
η απομυθοποίηση μερικών γνωστών και μεγάλων μύθων σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών της, θα της δώσει τη λύση.


1. Τα μαλλιά μακραίνουν μόνο αν τα κουρέψει!
Παρόλο που το συχνό κούρεμα βοηθά τα μαλλιά να παραμείνουν υγιή και δυνατά, δεν συντελεί στο να μακρύνουν πιο γρήγορα. Να συνεχίσει να κουρεύεται συχνά για να διατηρήσει τα μαλλιά της υγιή και όμορφα.


2. Λούζει τα μαλλιά της δύο και τρεις φορές!
Αν λούζεις τα μαλλιά της μέρα παρά μέρα και πιστεύει πως το λούσιμο με δύο ή τρεις επαναλήψεις είναι η σωστή τακτική, τότε καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Μία φορά είναι αρκετή αν τα λούζει μέρα παρά μέρα. Άλλωστε αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα-πόσες φορές τα λούζει - αλλά η ποιότητα του σαμπουάν και πως τα λούζει.


3. Μπορεί να επιδιορθώσει την ψαλίδα με ειδικά προϊόντα!
Η ψαλίδα δημιουργείται όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και εύθραυστα. Είναι σημαντικό να διατηρεί ενυδατωμένα τα μαλλιά της αλλά η ψαλίδα δεν θα εξαφανιστεί με το σωστό προϊόν. Ας επιλέξουμε μία μαλακτική κρέμα που ενυδατώνει τα μαλλιά της και ας καταλάβει ότι πρέπει να μας επισκέπτεται κάθε 6 με 8 εβδομάδες για ένα γρήγορο «καθάρισμα».


4. Βουρτσίζοντας τα μαλλιά της πολλές φορές θα είναι πιο λαμπερά. Μπορεί βουρτσίζοντας τα μαλλιά της πολλές φορές να αυξάνεται η κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά της να ‘’στρώνουν’’ καλύτερα, ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτή η υπερβολή μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους θύλακες και τα μαλλιά.

 
5. Να χτενίζει πάντα τα μαλλιά σου από πάνω προς τα κάτω.
Αν χτενίζει τα υγρά μαλλιά ξεκινώντας από πάνω, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο. Να την ενημερώσετε ότι πρέπει να ξεκινάει από τις άκρες και στη συνέχεια να ανεβαίνει και πιο πάνω.


6. Πρέπει να αλλάζει συχνά σαμπουάν.
Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιεί ένα ειδικό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών της (βαμμένα, φυσικά, ίσια). 


7. Το πιάσιμο των μαλλιών θα μειώσει την πιτυρίδα
Με το να πιάνει τα μαλλιά της δεν μειώνει την πιτυρίδα, αλλά την κρύβει. Να χρησιμοποιήσει ένα αντιπυτιριδικό σαμπουάν μέχρι να υποχωρήσει και στη συνέχεια να συνεχίσει την να το εφαρμόζει μία φορά την εβδομάδα.









πηγη:joytv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου