Battle the Frizz!!


Το φριζάρισμα δεν μας αρέσει διότι το λουκ που δημιουργεί δεν είναι λείο και απαλό, αλλά ούτε και σγουρό,
είναι απλώς ενοχλητικά φριζαρισμένο! 


Για να μην ζείτε άλλο στον φόβο της υγρασίας, ή της επικείμενης βροχής που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, παρακάτω προτείνουμε τις τοπ 8 συμβουλές για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και να αναδείξετε το στυλ σας.


 


Το πρώτο βήμα της καταπολέμησης είναι να εξετάσετε την ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας. Μερικές φορές μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τα λουσίματα και το διαρκές styling. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι κουράζετε τα μαλλιά σας παραπάνω από όσο πρέπει και ένα μικρό διάλειμμα να τα βοηθήσει να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους. 


Αν όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό, τότε δείτε παρακάτω.

  1. Ποιοτικά προϊόντα
 
Η ενυδάτωση είναι από τα πιο σημαντικά βήματα για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα, αυτό είναι γεγονός. Αυτή τη φορά όμως, κάντε το σωστά. Προμηθευτείτε ένα επαγγελματικό προϊόν conditioning από το κομμωτήριο! Το ίδιο ισχύει και για την μάσκα μαλλιών. Τα ποιοτικά προϊόντα θα φροντίσουν τα μαλλιά σας όπως πρέπει. Επιλέξτε ένα conditioner που να περιέχει μέσα κερατίνη, πρωτεϊνες, ή ακόμα και φυσικά έλαια. Τα συστατικά αυτά δίνουν λάμψη και καταπολεμούν το φριζάρισμα.

  1. Ισιωτική
 
Αν δεν μπορείτε να ζήσετε δίχως το σίδερο, τότε δοκιμάστε να κάνετε μια θεραπεία ισιωτικής. Τέτοιου είδους θεραπείες θα σας δώσουν το κατάλληλο αποτέλεσμα, δηλαδή μόνιμα ίσια μαλλιά, ενώ παράλληλα θα μειώσετε και την χρήση καυτών εργαλείων. Συμβουλευτείτε πάντα πρώτα τον κομμωτή σας!

  1. Το σαμπουάν
 
Ένα σαμπουάν καθαρισμού κατάλληλο για φριζαρισμένα μαλλιά θα βελτιώσει την κατάσταση των μαλλιών σας. Όμως μην το παρακάνετε στην ποσότητα και στην συχνότητα. Μια μικρή ποσότητα σαμπουάν πάντα αρκεί για να φύγουν προϊόντα και βρωμιά, ενώ το λούσιμο δεν πρέπει ποτέ να γίνεται καθημερινά.
 
  1. Κεφάλαιο μάσκα μαλλιών
 
Η καλύτερη σας φίλη. Για βαθιά ενυδάτωση και άμεσα αποτελέσματα, απλώστε μια καλή μάσκα στα μαλλιά σας 1-2 φορές τον μήνα. Μην την ξεπλύνετε αμέσως όμως! Βάλτε πάνω στο κεφάλι σας έναν πλαστικό σκούφο και αφήστε την να δράσει για μια ώρα, στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Τα μαλλιά σας θα έχουν απορροφήσει όλη την μαγεία.

  1. Βάλτε λάδι
 
Οι θεραπείες με καυτό λάδι είναι ακόμη μια καλή λύση ενάντια στο φριζάρισμα, μπορούν να γίνουν αμέσως μετά το λούσιμο και με πολλούς τρόπους. Βάλτε λάδι στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με ένα πλαστικό σκούφο και καθίστε στον ήλιο. Αν η μέρα είναι συννεφιασμένη – και ειδικά αν έχει κρύο – ζεστάνετε ελαφρώς το λάδι και στην συνέχεια απλώστε στο. Αφήστε το να μείνει μέχρι να πιάσει θερμοκρασία δωματίου και ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό. Προσοχή, καθώς η θεραπεία είναι ευεργετική διότι δίνει ελαστικότητα και λάμψη, όμως η συχνή χρήση θα κάνει τα μαλλιά λιπαρά.

  1. Don’t: Βούρτσισμα σε στεγνά μαλλιά
 
Είναι «μεγάλο φάουλ» να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι στεγνά, καθώς προκαλείται σπάσιμο στην τρίχα και ενισχύεται το φριζάρισμα. Η καλύτερη μέθοδος είναι να τα χτενίζετε μετά το μπάνιο ενώ είναι ακόμα βρεγμένα. Επίσης, η βούρτσα μετράει:
  • Χρησιμοποιείτε μεγάλη βούρτσα για μακριά μαλλιά, μεσαία για μεσαία μαλλιά και μικρή για μικρού μήκους κουρέματα
  • Επιλέξτε μια επίπεδη βούρτσα όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας
  • Κοιτάξτε η βούρτσα που χρησιμοποιείτε να είναι με γνήσιες τρίχες αγριόχοιρου και όχι από πλαστικό – η φυσική τρίχα απορροφά τα έλαια του κεφαλιού και να κατανέμει ομοιόμορφα σε όλη την τρίχα

  1. Μην το παρακάνετε
 
Θερμότητα, πολύ καυτά εργαλεία, σφιχτοί κότσοι, παιχνίδι με τα μαλλιά και προϊόντα περιποίησης χαμηλής ποιότητας (εργαλεία, βούρτσες, σαμπουάν, κλπ.) είναι οι αιτίες που κάνουν τα μαλλιά να φριζάρουν. Μην το παρακάνετε ποτέ στο styling, στο λούσιμο και στην φροντίδα.

  1. Ο φίλος κομμωτής
 
Προτού ξεκινήσετε θεραπείες με μάσκες, λάδι ή ισιωτικής, συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Αφενός επειδή γνωρίζει καλύτερα τα μαλλιά σας, αφετέρου επειδή θα είναι σε θέση να σας κατατοπίσει καλύτερα στα βήματα που πρέπει να κάνετε. Ακόμη καλύτερα, μπορεί να σας προτείνει κάποια ειδική θεραπεία στο κομμωτήριο, η οποία θα δώσει τέλος στο φριζάρισμα, χωρίς κόπο.


BATTLE THE FRIZZ TIPS

  • Κόβουμε τις άκρες των μαλλιών μας σε τακτική βάση, ώστε να μην αφήνουμε την ψαλίδα να χειροτερεύει την κατάσταση. Οι σπασμένες τρίχες φριζάρουν πολύ εύκολα, ακόμα και εάν δεν έχει έξω υγρασία.
  • Μην κάθεστε ώρες στον ήλιο και για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην πλησιάζετε το πιστολάκι πολύ κοντά στις τρίχες. Προτιμάμε κομμωτήρια που χρησιμοποιούν πιστολάκια νέας τεχνολογίας με διάχυση ιόντων που βοηθούν τη τρίχα να μείνει ενυδατωμένη και εξασφαλίζουν άψογο κράτημα στο χτένισμα.
  • Ο κρύος αέρας και το κρύο νερό κλείνουν τα λέπια της τρίχας κι έτσι αυτή φριζάρει λιγότερο. Ομοίως, οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά κάνουν το ίδιο στην προσπάθεια τους να «κλειδώσουν» το χρώμα. Συνεπώς για maximum anti-frizz αποτέλεσμα βάλτε μάσκα για βαμμένα μαλλιά (ακόμα και αν αυτά δεν είναι βαμμένα), ξεβγάλτε με κρύο νερό και τελειώστε με κρύο αέρα στο στέγνωμα.
  • Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιούν συχνά conditioner για μπούκλες ώστε να ενυδατώνεται η τρίχα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που τα ξηρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα σε σχέση με τα λιπαρά.








πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου