Λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη!

Lathi sto makigiaz2
 
Λάθη στο μακιγιάζ, κάνουμε λίγο πολύ όλες οι γυναίκες. Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιείς πως το μακιγιάζ που κάνεις,
αντί να σου κρύψει χρόνια, σου προσθέτει;


Για να σιγουρευτείς, λοιπόν, πως δεν προσθέτεις χρόνια στην ηλικία σου, απόφυγε τα παρακάτω λάθη και εφάρμοσε μερικά tricks που σου προτείνουμε!


Δεν βάζεις primer. Το primer λειαίνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας,  «γεμίζει» τις ρυτίδες και απορροφά την περιττή λιπαρότητα, ώστε το μακιγιάζ να παραμείνει αναλλοίωτο και η όψη σου αψεγάδιαστη καθ” όλη τη διάρκεια της μέρας. Το primer ενυδατώνει το πρόσωπό σου, ενώ αν είναι λιπαρό απορροφά την περιττή γυαλάδα και χαρίζει ματ βελούδινο αποτέλεσμα. Αν, λοιπόν, νιώθεις θαμπή την επιδερμίδα σου και ψάχνεις ένα προϊόν που θα χαρίσει μία πιο νεανική όψη στο μακιγιάζ σου, τότε μην ξεχνάς από εδώ και πέρα το primer σου.


Βάζεις πολύ concealer. Αν πιστεύεις πως με μία γενναιόδωρη δόση concealer  θα κρύψεις όλες τις ατέλειες που έχεις στην περιοχή των ματιών, τότε καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς.  Δεν εννοούμε να μην βάλεις καθόλου, αλλά η υπερβολική ποσότητα θα τονίσει την περιοχή των ματιών και θα φαίνεται η διχρωμία στο πρόσωπό σου –αφού το concealer είναι πιο ανοιχτόχρωμο από το foundation.


Ρουζ. Θα δώσει ένα πιο ροδαλό χρώμα στα μάγουλά σου και να σε κάνει να φαίνεσαι πιο υγιής και ανανεωμένη. Το ρουζ στη λάθος απόχρωση  μπορεί να μην αναδείξει όσο θέλεις το beauty look σου, γι” αυτό σιγουρέψου πως διάλεξες τη σωστή πριν το αγοράσεις. Επίσης, πρόσεχε πως το εφαρμόζεις , αφού σκοπός είναι να τονίσεις την περιοχή των ζυγωματικών σου. Πριν το απλώσεις, θυμήσου να χαμογελάσεις. Έτσι θα τονιστούν ακριβώς τα σημεία που πρέπει, δηλαδή τα μήλα. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κραγιόν αντί για ρούζ που θα κρατήσει περισσότερο.


Eyeliner. Κι όμως μία λάθος γραμμή στα μάτια σου μπορεί να σε δείξει μεγαλύτερη. Απόφυγε τις μεγάλες γραμμές που «ξεφεύγουν» από την περιοχή των ματιών σου και σκέψου πως στόχος είναι το βλέμμα σου να δείχνει πιο βαθύ και ανοδικό. Εάν χρησιμοποιείς κάποιο eyeliner σε μορφή μολυβιού, το οποίο δεν απλώνεται εύκολα, μπορείς με τη βοήθεια του ζεστού αέρα από ένα πιστολάκι να ζεστάνεις τη μύτη του.  Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει και θα απλωθεί καλύτερα. Επίσης, όταν βάζεις το eyeliner στο πάνω βλέφαρο, εάν αφήσεις την εξωτερική γωνία του ματιού άβαφτη, τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα. Για να δώσεις περισσότερη έμφαση στο συγκεκριμένο εφέ μπορείς στο εσωτερικό του ματιού να εφαρμόσεις κάποιο λευκό eyeliner.


Μάσκαρα. Στο πάνω βλέφαρο μπορείς να βάλεις όση μάσκαρα θέλεις. Τι γίνεται όμως με το κάτω βλέφαρο; H μαύρη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες επιτείνει την εντύπωση των ρυτίδων. «Τραβάει την προσοχή στην προβληματική περιοχή και μπορεί να βαρύνει προς τα κάτω το μάτι», λέει ο make up artist της Kim Kardashian. Προσπάθησε να σχηματίσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καμπύλη γίνεται στις επάνω βλεφαρίδες περνώντας τες με διπλή στρώση μαύρης μάσκαρα. Εάν θέλεις να βάλεις λίγο χρώμα στις κάτω βλεφαρίδες , δοκίμασε μια πιο ήπια απόχρωση όπως το καφέ, και χτένισε τες με ψαλίδι βλεφαρίδων για ένα πιο φυσικό και φρέσκο look.











πηγη:joytv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου