Φυσικό λουκ με Balayage Highlights!

Αποτέλεσμα εικόνας για Φυσικό λουκ με Balayage Highlights

Tο φυσικό μας χρώμα είναι πάντα εντυπωσιακό, σε οποιαδήποτε απόχρωση κι αν είναι. Μερικές φορές όμως
καταντά μονότονο και η ανάγκη για αλλαγή μας τρώει κάθε φορά που κοιτιόμαστε στον καθρέφτη. Υπάρχουν όμως λύση και ονομάζεται balayage highlights! Πρόκειται για μια τεχνική την οποία μόλις την δοκιμάσετε, θα την ερωτευτείτε.


Το balayage είναι μια γαλλικής προέλευσης τεχνική που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970. Είναι μια μέθοδος Free hand όπου το χρώμα εφαρμόζεται με το χέρι αντί να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές τεχνικές αλουμινόχαρτου ή κουκούλας. Είναι μία «οικονομική τεχνική» από την άποψη ότι δεν ξεκινάει από τη ρίζα οπότε μπορείτε να καθυστερήσετε παραπάνω την επανάληψη του. Το balayage μπορεί να γίνει και σε κοντά μαλλιά, τα καλύτερα αποτελέσματα όμως επιτυγχάνονται σε μαλλιά κάτω από τους ώμους.


Όσο για τα highlights, είναι οι γνωστές σε όλους μας, ανταύγειες. Μία τεχνική εργασία που αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες και δεν αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ. Μικρές, μεσαίες ή φαρδιές τούφες με τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου ή της κουκούλας βάφονται σε διαφορετικό χρώμα από τη βάση των μαλλιών, ξεκινούν πάντα από τη ρίζα και δίνουν μία αίσθηση φωτεινότητας στο πρόσωπο. Ο συνδυασμός τους είναι η τεχνική Balayage highlights και μάθε παρακάτω τους λόγους που αξίζει να κάνετε αυτό το λουκ, συνήθεια!

  1. Είναι στρατηγική τεχνική.

Όταν μιλάμε για balayage, εννοούμε μια στρατηγική τοποθέτηση χρώματος. Αντί να αλλάξει όλο το χρώμα των μαλλιών, ο στυλίστας στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές των μαλλιών σας, οι οποίες θα φωτίζουν άμεσα το χρώμα και την επιδερμίδα σας. Μερικές αποχρώσεις κατά μήκος των γραμμών του κουρέματος σας, στην κορυφή ή και γύρω από το πρόσωπο, μπορεί να παράγει μια άμεση αλλαγή, χωρίς αρνητικά αποτελέσματα με στα μαλλιά σας.

  1. Υπάρχει λόγος που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες.

Οι κομμωτές έχουν πολλά κόλπα για να αναδείξουν τα μαλλιά και άλλα τόσα για να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν ένα συνδυασμό λεπτών αποχρώσεων και βαρύτερων balayage, να συγκεντρώσουν το χρώμα των μαλλιών γύρω από το πρόσωπό σας ή στα βασικά τμήματα του κουρέματος. Ακόμη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα χρώμα μαλλιών, ή να το αναμείξουν με άλλες αποχρώσεις πιο κομψές και φυσικές.

  1. Είναι οικονομικά.

Επειδή αποτελούν μια πολύ φυσική προσέγγιση του χρώματος των μαλλιών (τα balayage highlights μιμούνται το ξάνοιγμα που μπορεί να αποκτήσατε στην παραλία) μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν φυσικά, χωρίς συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο. Μερικές τεχνικές μπορεί να χρειάζονται φρεσκάρισμα λιγότερο από 6 φορές τον χρόνο. Όταν είστε έτοιμες, μπορείτε είτε να φρεσκάρετε τα κυριότερα σημεία, είτε να κάνετε μια καινούργια αλλαγή με διαφορετικά χρώματα μαλλιών, ή διαφορετικό μοτίβο τοποθέτησης.



  1. Μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας πιο πλούσια.

Τα balayage highlights δίνουν την ψευδαίσθηση της πυκνότητας, καθώς προσδίδουν βάθος στο συνολικό χρώμα. Επίσης, λόγω του ότι τα ξανοίγματα κάνουν την επιφάνεια της τρίχας να ανοίξει για να εισχωρήσει η φόρμουλα, τα highlights στην πραγματικότητα αυξάνουν την διάμετρο της τρίχας, κάνοντας την φαίνεται πραγματικά πιο παχιά.

Do’s 

 

Επιλέξτε highlights 2-4 τόνους πιο ανοιχτούς από το φυσικό σας χρώμα


Οτιδήποτε πιο ανοιχτό θα σας κάνει να φαίνεστε σαν την… Κρουέλα!


Επιλέξτε πιο σκούρα highlights αν έχετε σγουρά μαλλιά


Τα λεπτά highlights θα χάνονται πολύ στα μαλλιά σας, ενώ αν είναι πολλά, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο φυσικό. Επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις, με αρκετό πλάτος, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι μπούκλες σας.


Πάντα να αφήνετε την δουλειά στον επαγγελματία


Μην επιχειρήσετε να το κάνετε σπίτι, καθώς το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με δραματικά αποτελέσματα. Πάντα να εμπιστεύεστε τα χέρια του έμπειρου κομμωτή, ο οποίος μέσω της προσωπολογίας θα κάνει σωστή τοποθέτηση και θα αναδείξει πραγματικά τα χαρακτηριστικά σας, χρησιμοποιώντας ποιοτικά προϊόντα και όχι βαφές από το σούπερ μάρκετ.


Highlights & Lowlights


Τα Lowlights είναι πιο σκούρες αποχρώσεις (ένα με δυο τόνους πιο σκούρο από φυσικό σας χρώμα), τα οποία τοποθετούνται όπως ακριβώς και τα highlights. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα lowlights χαρίζουν βάθος και πολυδιάστατο αποτέλεσμα, δίνοντας την αίσθηση της πυκνότητας. Οι κομμωτές συχνά τα χρησιμοποιούν για να ισορροπήσουν μαλλιά τα οποία έχουν ανοίξει πολύ.


Φροντίστε τα στο σπίτι


Φροντίστε το καταπληκτικό σας χρώμα όσο περισσότερο γίνεται, επιλέγοντας επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης χρώματος. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για ποιοτικά σαμπουάν και κοντίσιονερ, τα οποία θα πρέπει να είναι sulfate-free. Αυτά είναι τα προϊόντα που πραγματικά διασφαλίζουν το χρώμα, αλλά και την υγεία των μαλλιών σας.

and Don’ts

 

Μην κάνετε highlights πολύ κοντά το ένα στο άλλο!


Δεν θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να αντιληφθείτε ότι αυτή η επιλογή δεν ήταν σοφή. Το χρώμα δεν θα φαίνεται καθόλου φυσικό, ενώ θα εξασθενήσει πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα σας κολακεύει το πρόσωπο.


Μην τα αφήσετε να… κρυώσουν


Χωρίς θερμές αποχρώσεις για να δίνουν ισορροπία, τα Highlights σας πολύ γρήγορα θα ξεθωριάσουν και θα αποκτήσουν μια γκρι όψη. Αποτέλεσμα θα είναι τα μαλλιά σας να γίνουν μονότονα και να φαίνεστε μεγαλύτερη. Ακόμα κι αν προτιμήσετε πιο κρύους τόνους, ο κομμωτής σας θα πρέπει να δουλέψει με αποχρώσεις που θα συνδυάζουν την σωστή ποσότητα χρυσού και βιολετί, για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.












πηγη:myextension


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου