Σωστή εφαρμογή make up για λιπαρές επιδερμίδες.

Sosta make up2

 Το ξέρω ότι με το λιπαρό δέρμα που έχεις το μακιγιάζ κρατάει ελάχιστες ώρες και είναι πολύ
δύσκολο να διατηρηθεί η όψη του δέρματος καθαρή και φρέσκια. Αυτό, όπως είναι φυσικό, σε ταλαιπωρεί πολύ!

Το γεγονός, όμως, ότι η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή πρέπει να μη σε απασχολεί καθόλου, σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη!

Sosta make up3


Υπάρχουν 6 απλά και εύκολα βήματα για να απλώσεις το make up σου έτσι ώστε το μακιγιάζ να μην αποτελεί ακόμη ένα μπελά στην καθημερινότητα σου. Οι λιπαρές επιδερμίδες δεν μακιγιάρονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι υπόλοιπες.

Φύγαμε να κάνουμε τη ζωή σου εύκολη μαθαίνοντας τα 6 tips για σωστή εφαρμογή make up στην λιπαρή σου επιδερμίδα!

# Σωστός καθαρισμός
 
Είναι πολύ σημαντικό, για τα κορίτσια που διαθέτουν λιπαρή επιδερμίδα, να υπάρχει η σωστή βάση για το μακιγιάζ. Ένας καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν μπει οτιδήποτε καλλυντικό στο δέρμα σου. Προτίμησε να κάνεις ένα μίνι πίλινγκ στο δέρμα σου πριν πιάσεις το ειδικό πινέλο για το make up!

# Προσοχή στην ενυδάτωση

Μην ενυδατώνεις το δέρμα σου με λιπαρές κρέμες ημέρας και νύχτας! Ένα λιπαρό δέρμα δε χρειάζεται έξτρα-έξτρα ενυδάτωση…πόση ποια! Είσαι η μοναδική που δεν ισχύει ο κανόνας «άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα πριν το μακιγιάζ»! Προτίμησε μία ενυδατική κρέμα καθόλου λιπαρής φύσεως και τοποθέτησε την πολύ πριν την εφαρμογή του make up!

# Βάση με νερό

Η βάση που θα επιλέξεις για να απλώσεις στο δέρμα σου και να κρατήσει το make up καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, φρόντισε να έχει ως βασικό συστατικό το νερό και να αφήνει μια ματ υφή χωρίς γυαλάδες.

# Matte make up 

Το σημαντικότερο είναι να επιλέξεις ένα ματ make up που θα σε βοηθήσει όσο κανένα άλλο να πετύχεις τον στόχο σου! Προτίμησε ένα make up υπό μορφής σκόνη!

# Όχι στις γυαλάδες

Όσο και να αγαπάς τις γυαλάδες -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- πρέπει να τις αποφύγεις! Οι γυαλάδες θα δώσουν έξτρα πόντους λιπαρότητας στο ωραίο σου δερματάκι…κάτι που δεν θέλουμε!

# Μπόλικη πούδρα

Η πούδρα ήρθε για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας! Αν το make up σου είναι σε μορφή σκόνη καλύτερα ήταν να την αποφύγεις. Αν πάλι επιλέξεις make up σε υγρή μορφή τότε επέλεξε πούδρα σε ουδέτερη και διάφανη μορφή…αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να έχεις!


  





πηγη:marymary


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου