Τάσεις για τα Μαλλιά Χειμώνας ’17-’18

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάσεις για τα Μαλλιά Χειμώνας ’17-’18 Μέρος Β΄: Το κρύο είναι μωβ

Όμως με ένα χρώμα θα βγάλουμε ολόκληρο χειμώνα; Τι θα κάνουν οι πιο θαρραλέες και extreme; 



Για τις πιο τολμηρές λοιπόν ο χειμώνας ’17-’18 είναι μωβ ! Με τη νέα τάση στα fashion χρώματα, τα «μεταλλικά χρώματα» , οι αποχρώσεις του μωβ, είναι hot για φέτος. Ταξιδέψτε από το απαλό Λιλά μέχρι το Βιολετί, δοκιμάζοντας το σαν ένα χρώμα επάνω στα μαλλιά ή σε διαβαθμίσεις με τις τεχνικές «ombre» ή «color correction» και κάντε τη διαφορά.


 Αποτέλεσμα εικόνας για Τάσεις για τα Μαλλιά Χειμώνας ’17-’18 Μέρος Β΄: Το κρύο είναι μωβ


Αυτό που μπορούμε να πούμε για αυτές τις αποχρώσεις είναι ότι ταιριάζουν απόλυτα με το mood της σαιζόν ως ψυχρές που είναι και δεν θα δείχνουν too much στο χειμερίνο τοπίο.



Οι τρόποι για να φορεθεί το μωβ είναι παρεμφερείς με το καφέ, και εδώ δεσπόζουν οι διάφορες τεχνικές χρώματος, αν και το συγκεκριμένο χρώμα είναι «δυνατό» και μπορείτε να το φορέσετε και μόνο του (block color).


Αποτέλεσμα εικόνας για Τάσεις για τα Μαλλιά Χειμώνας ’17-’18 Μέρος Β΄: Το κρύο είναι μωβ


Αν έχετε μακριά μαλλιά, διαθέτετε και το κατάλληλο μήκος για να φορέσετε το μωβ σε «ombre». Οι διαβαθμίσεις που μας επιτρέπει το μήκος θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες και σίγουρα θα κάνετε πολλά κεφάλια να γυρίσουν. Δώστε πολλή προσοχή όμως στη υγεία των μαλλιών διότι οι ανοιχτές αποχρώσεις του μωβ δεν είναι πολύ σταθερές. Εαν τα μαλλιά σας έχουν ψαλίδα ή είναι αφυδατωμένα στις άκρες πρώτα κουρέψτε τα και προτιμήστε μια σκουρότερη εκδοχή «ombre»  ή ακόμα καλύτερα κάντε «balayage», τεχνική που θα σας επιτρέψει να «φορτώσετε» περισσότερο χρώμα στην τρίχα, ειδικά στις άκρες.


Για εσάς που έχουν μεσαίο μήκος τα μαλλιά, η καταλληλότερη τεχνική για να φορέσετε μωβ είναι η «color correction» στον οποία μπορείτε να συνδυάσετε δύο κοντινές αποχρώσεις οι οποίες θα δώσουν εκπληκτική κίνηση στα μαλλιά. Εαν όμως δεν είστε έτοιμες και για  καινούργια τεχνική και για καινούργιο χρώμα, ένα «balayage» κρατώντας τη ρίζα φυσική θα είναι τέλεια επιλογή.


Σχετική εικόνα


Τέλος, για εσάς τις τολμηρές που κόβουν κοντά τα μαλλιά τους τα πράγματα είναι εξίσου  ενδιαφέροντα. Κατ’ αρχή ο κανόνας λέει ότι στα κοντά μαλλιά εφαρμόζουμε εντονότερα χρώματα, και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα τον αγνοήσουμε. Θα σας πρότεινα λοιπόν να κινηθείτε με θάρρος προς ένα μωβ-βιολετί  είτε κάνοντας πιο σκούρα βιολετί τη ρίζα και ξανοίγοντας με το μωβ στις άκρες είτε εάν έχοντας λίγο μήκος παραπάνω, παραβάλλετε τούφες μωβ και βιολετί εναλλάξ κάνοντας το σύνολο να δείχνει παιχνιδιάρικο.

 
Για φέτος λοιπόν όσες θα προτιμήσετε να παίξετε με τα μωβ-βιολετί χρώματα στα μαλλιά θα κάνετε τη διαφορά. Μην ξεχνάτε όμως, ότι για να έχετε λαμπερό και ζωντανό χρώμα με διάρκεια πρέπει να έχετε super υγιή μαλλιά, ικανά να συγκρατήσουν τα χρωστικά για καιρό. Ο κομμωτής σας είναι σε θέση να επιλέξει και να σας προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς που θα ταιριάξουν στην υφή των μαλλιών, στο μήκος και στο χρώμα του δέρματος σας. Ακούστε τον και εμπιστευτείτε τον…και αν σας πει όχι μην επιμείνετε μπορεί να είναι για καλό, για εσάς ο χειμώνας μπορεί να είναι καφέ!


Για να επιτευχθούν οι τόνοι του μωβ στα μαλλιά πρέπει πρώτα αυτά να ξανθύνουν πολύ ώστε το ξανθό σαν βάση, να είναι καθαρό και να μην αλλοιώσει το χρώμα που θα μπει από πάνω. Μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν και μάσκες τύπου «repair», δηλαδή για ξανθά ή ντεκαπαρισμένα, ή για αναδόμηση διότι είναι αρκετά όξινα προϊόντα και το πιθανότερο θα είναι να «στραγγίσουν» το χρώμα από την τρίχα διότι αυτός είναι ο σκοπός τους, να σφίξουν τα ανοιχτά από το ξάνοιγμα λέπια της τρίχας. Έτσι το χρώμα θα σβήσει γρηγορότερα. 


Don’t !




  








πηγη:epaggelmagynaika


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου