Είναι κάμποσα χρόνια τώρα που το επάγγελμα της τεχνήτριας νυχιών έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στις καρδιές του γυναικείου πληθυσμού

 τόσο από την πλευρά της εργασίας όσο και από την πλευρά των αγορών. Και βέβαια πολύ γρήγορα έγινε πεποίθηση ότι στο όραμα και στην πράξη πρόκειται για μια καλλιτεχνική εργασία η οποία απαιτεί άριστες γνώσεις τεχνικής και υγιεινής, πνευματική αντίληψη και ΠΑΘΟΣ!!!


Arthro_sel160_4 


Ωστόσο πίσω και πέρα από τα συναισθηµατικά και καλλιτεχνικά όνειρα, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΕΧΝΗΤΡΙΑ ΝΥΧΙΩΝ στην ουσία σηµαίνει ότι εργάζοµαι και κερδίζω χρήµατα!


Πόσο εύκολο όµως είναι αυτό; Πως οι τεχνικές µου γνώσεις θα µετατραπούν σε ενθουσιασµένες πελάτισσες και «ταµείο»;
Η αλήθεια είναι µία και εξακριβωµένη: οι τεχνικές γνώσεις ενώ είναι απαραίτητες δεν είναι αρκετές. Το µεγαλύτερο µυστικό της επαγγελµατικής επιτυχίας είναι η εξειδίκευση!!


Η «πελάτισσα», ως πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, δεν θα δυσκολευτεί πολύ να βρει αρκετές … «καλές τεχνήτριες», ανάµεσα στις οποίες  θα επιλέξει µε µεγάλη, µάλιστα, προσοχή το σε ποια θα εµπιστευτεί την περιποίηση, την οµορφιά και την υγεία των νυχιών της. Επίσης, αφού εκ των πραγµάτων θα πρέπει να καθίσει για αρκετή ώρα απέναντι της, είναι σίγουρο ότι θα προτιµήσει µια ευχάριστη προσωπικότητα η οποία θα εκπέµπει σιγουριά για τις γνώσεις της, και αυτοσεβασµό για τον τίτλο του επαγγέλµατος της. Όλα επάνω και γύρω της θα πρέπει να λένε «Είµαι ικανή και υπερήφανη που είµαι τεχνήτρια νυχιών».


 Φωτογραφία της Eva Avgeri.



Τώρα θα µπορούσε κάποια να πει «ωραία λοιπόν θα προσπαθήσω να είµαι έτσι». Εδώ όµως γίνεται το µεγάλο λάθος. Δεν είναι αρκετό να προσπαθήσει να είναι έτσι. Πρέπει να εκπαιδευτεί να είναι έτσι!


Η ποιοτική παροχή δεν µπορεί να εξασφαλιστεί παρά µόνο µετά από σωστή κατάρτιση, διαρκή εξέλιξη µε συνεχείς (δια βίου) µετεκπαιδεύσεις και πολύ δουλειά.


Η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, αποστείρωσης – απολύµανσης, η ανάπτυξη του επαγγελµατικού προφίλ, η εµφάνιση, η συνέπεια η συµπεριφορά η εχεµύθεια και η λειτουργική οργάνωση του επαγγελµατικού χώρου δεν φτάνει να είναι γνωστά. Θα πρέπει να έχουν γίνει δεύτερη φύση και να αποτελούν αναπόσπαστο µέρος του ιδεολογικού και ηθικού προσανατολισµού για κάθε σοβαρή επαγγελµατία.
Η αγάπη για την δουλειά µας πρέπει να µας κρατάει µέσα σε µια διαρκή δηµιουργική δραστηριότητα.


Arthro_sel160_2 


Αγαπώ την δουλειά µου σηµαίνει συνεχής έγνοια για την εξέλιξη µου σ’ αυτή.
Σηµαίνει µόνιµο ενδιαφέρον για κάθε µορφή σχετικής ενηµέρωσης  από σεµινάρια, συνέδρια, επαγγελµατικές ανακοινώσεις, ηλεκτρονικές και έντυπες δηµοσιεύσεις.
Σηµαίνει συχνές και απαιτητικές έρευνες στην αγορά, για αναγνώριση και υγιείς συνεργασίες µε έγκυρες και συνεπείς επαγγελµατικές εταιρίες.
Σηµαίνει αυστηρές επιλογές σε εγκεκριµένα επώνυµα προϊόντα υψηλής και αναγνωρισµένης ποιότητας.
Σηµαίνει δηµιουργική οργάνωση πελατολογίου και γνήσιο ενδιαφέρον για τις πελατειακές σχέσεις.
Σηµαίνει ρεαλιστική αντίληψη της επιχειρηµατικής δραστηριότητας και ανάπτυξη των δυνατοτήτων πώλησης σε προϊόντα λιανικής
Και τελικά σηµαίνει επίµονη και υπερήφανη συµµετοχή στο επαγγελµατικό όραµα της εκλεκτής οµάδας που αποτελούν οι άριστες τεχνήτριες νυχιών, µε τις υψηλές προσδοκίες, τις υψηλές αναγνωρίσεις και µε στόχο τις υψηλές ηθικές και υλικές απολαβές. 


Γιατί το «Είµαι επιτυχηµένη επαγγελµατίας τεχνήτρια νυχιών και υπερηφανεύοµαι γι αυτό» είναι µια θέση που µόνο εµείς οι ίδιες µπορούµε να την κάνουµε πραγµατικά σεβαστή και αποδοτική.

 

 

 

 

 

 

πηγη:myextension