Λάθη που γερνούν την επιδερμίδα!

Lathi gernoun epidermida2
 
Η γήρανση του δέρματος δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε μια μέρα,  
όμως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις καθημερινά που αποδεικνύονται ο χειρότερος εχθρός στην μάχη για ένα πρόσωπο με δέρμα φρέσκο, λαμπερό χωρίς ίχνος ρυτίδας και ατέλειες.
 
 
Τα λάθη μπορεί να οφείλονται είτε λόγω συνήθειας, είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω βαρεμάρας.  
 
 
Δες ποια λάθη κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου.
 
 
Δεν αφερείς το make-up όταν γυρίζεις σπίτι ή ακόμα χειρότερα το βράδυ πριν κοιμηθείς
 
 
Είναι κατανοητό οτι μερικές φορές οι συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολες και να μην στο επιτρέπουν αυτό αλλά είναι πολύ σημαντικό για την επιδερμίδα σου να αφερείς όλο το make-up έτσι ώστε να μπορεί το δέρμα να αναπνέει σωστά. Έτσι το δέρμα αναζωογονείται και παράλληλα καθαρίζει απο τους ρύπους που έχει μαζέψει απο το περιβάλλον και δείχνει φρέσκο και λαμπερό.
 
 
Δεν πίνεις αρκετό νερό
 
 
Το νερό βοηθάει τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν. Αν δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε καθημερινή βάση τότε το δέρμα αφυδατώνεται με αποτέλεσμα να προκαλείται ξηρότητα. Έτσι θα χάσει την ελαστικότητα του και θα είναι επιρρεπές στις γνωστές σε όλες μας ρυτίδες.
 
 
Δεν προστατεύεις απο τον ήλιο κάθε εκατοστό του δερματός σου
 
 
Το να βάζεις αντιηλιακό είναι ένα απο τα πράγματα που πρέπει να κάνεις καθημερινά. Ξεκίνα να φοράς αντιηλιακό κάθε μέρα ακόμα και τον χειμώνα.  Είναι μεγάλο λάθος να πιστευείς οτι δεν είσαι εκτεθειμένη σε επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία μόνο και μόνο επείδη δεν είναι καλοκαίρι ή επειδή δεν βρίσκεσαι στην παραλία. Οι ακτίνες UVA οι οποίες ευθύνονται για την γήρανση του δέρματος είναι το ίδιο δυνατές όλους τους μήνες του χρόνου, γι’αυτό μην αμελείς να προστατεύεις το δέρμα σου βάζοντας αντιηλιακό.
 
 
Δεν αποφεύγεις το κάπνισμα 
 
 
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα αρνητικά αποτελέσματα του καπνίσματος στην υγεία, συνεχίζουν και καπνίζουν. Ο καπνός του τσιγάρου γερνάει τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να έχεις ένα ώραιο, φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Η επιλογή είναι δική σου.
 
 
Δεν χρησιμοποιείς σώστα τα προϊόντα
 
 
Υπάρχουν δύο λάθη που μπορεί να κάνεις με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείς σωστά τα προϊόντα. Το πρώτο λάθος είναι να έχεις αγοράσει τα σωστά προϊόντα για την επιδερμίδα σου αλλά να τα χρησιμοποιείς λάθος ώρα. Το δεύτερο λάθος και πιο συχνό, είναι να βάζεις τα προϊόντα προς τα κάτω, το δέρμα κρεμάει όσο περνάνε τα χρόνια και με το να βάζεις τα προϊόντα με εφαρμογή προς τα κάτω μόνο καλό δεν κάνεις, ίσα ίσα επιταχύνεις την χαλάρωση του. Η λύση είναι να ξεκινάς απο κάτω και να κάνεις απαλές κινήσεις προς τα πάνω.
 
 
 
 
 
 
 
 πηγη:likequeen


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου