Χρήσεις της βαζελίνη που ίσως δεν γνωρίζετε!

Vazelini2
 
 Η βαζελίνη είναι ένα θαυματουργικό προϊόν που έχει άπειρες χρήσεις στην καθημερινότητά μας. 
 
Είναι ένα προϊόν που μπορούμε να το βρούμε παντού, στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, σε καταστήματα με καλλυντικά, και έχει απίστευτα προσιτή τιμή. 
 
 
Εκτός απο την προστασία του δέρματος από το σκάσιμο, η βαζελίνη έχει χρήσεις που οι περισσότεροι απο εμάς δεν γνωρίζουμε και ούτε φανταζόμασταν ποτέ. Πάμε να δούμε χρήσεις της βαζελίνης που ούτε πηγαίνει ο νους σας:
 
 
Δώστε διάρκεια στο άρωμα σας. Η βαζελίνη ενυδατώνει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα το άρωμα να διαρκεί παραπάνω, είναι γνωστό άλλωστε ότι όταν έχεις σωστά ενυδατωμένο δέρμα το άρωμα μυρίζει για περισσότερη ώρα. Γι’αυτό βάλτε λίγη βαζελίνη στα σημεία που ψεκάζετε το άρωμα σας και δεν θα χάσετε.
 
 
Ενναλακτικό ντεμακιγιάζ. Αν έχετε ξεμείνει απο ντεμακιγιάζ και δεν ξέρετε πώς να ξεβαφτείτε, μην αγχώνεστε υπάρχει λύση, βάλτε λίγη βαζελίνη σε ένα βαμβάκι, είναι αρκετή να αφαιρέσει μέχρι και την κόλλα απο τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας, είναι ιδανική για ευαίσθητα μάτια.
 
 
Φτιάξτε μόνη σας ένα τέλειο απολεπιστικό με βαζελίνη. Ανακάτεψτε την βαζελίνη με χοντρό αλάτι ή μαύρη ζάχαρη και θα έχετε ένα τέλειο σκράμπ, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σώμα, στο πρόσωπο αλλά και στα χέρια.
 
 
Τέλος στο μουντζούρωμα στο πρόσωπο όταν βάφετε τα μαλλιά σας. Πρίν βάψετε τα μαλλιά σας, βάλτε λίγη βαζελίνη στην λεγόμενη γραμμή των μαλλιών, δηλαδή γύρω απο το πρόσωπό, τα αυτιά και το σβέρκο.
 
 
Μαλακώνει τα σκληρά σημεία του σώματος. Η βαζελίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα. Αν έχετε σκασμένα πόδια ή ξηρές φτέρνες βάλτε βαζελίνη το βράδυ, φορέστε καλτσάκια και κοιμηθείτε με αυτα. Τα αποτελέσματα το πρωί θα σας εντυπωσιάσουν.
 
 
Λάμψτε έτσι απλά. Λίγη ποσότητα βαζελίνης στα σημεία που βάζετε το highlighter, θα σας δώσει αμέσως μια φυσική λάψμη στο δέρμα σας. Επίσης εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη ποσότητα σκιάς σε ανοιχτό χρώμα στην βαζελίνη και να το χρησιμοποιήσετε στα ζυγωματικά σας.
 
 
Κάντε τελειο μανικιούρ. Απλώστε βαζελίνη γύρω-γύρω απο τα νύχια σας πριν ξεκινήσετε να τα βάφετε, έτσι οι μουτζούρες και τα πασαλείμματα θα είναι παρελθόν καθώς η βαζελίνη απομονώνει και κρατά το βερνίκι νυχιών μακριά απο το δέρμα.
 
 
Ξανανοίξτε τις τρύπες των αυτιών σας. Αν δεν φοράτε συχνά σκουλαρίκια και οι τρύπες των αυτιών σας έχουν κλείσει, αλείψτε με λίγη βαζελίνη και τα σκουλαρίκια και τους λοβούς σας ώστε να μπούν εύκολα.
 
 
Καθαρίστε τους λεκέδες. Λίγη βαζελίνη και θα καταφέρετε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από make up από τα ρούχα, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας.
Υπάρχει όμως και μια χρήση της βαζελίνης η οποία απαγορεύεται και καλό θα ήταν να μην γίνεται. Η έκθεση στον ήλιο με βαζελίνη. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε βαζελίνη για μαύρισμα καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγη:likequeen


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου