To καλύτερο body butter φτιαγμένο από τα χεράκια σας

To καλύτερο body butter φτιαγμένο από τα χεράκια σας

Μετά από ένα scrub σώματος τι ωραία ενυδάτωση δίνει ένα καλό body butter. 
 

Ακόμα και τις νύχτες πριν το ύπνο είναι πολύ αποτελεσματικό να κάνουμε μασαζ στις φτέρνες και τους αγκώνες μας ή όποια άλλη περιοχή στο σώμα μας νιώθουμε ότι το χρειάζεται με body butter.


Το σπιτικό αυτό body butter φτιάχνεται εύκολα με 3 υλικά μόνο.


Χρειαζόμαστε:


  • βιολογικό λάδι καρύδας
  • βούτυρο κακάο
  • κι όποιο αιθέριο έλαιο αγαπάμε
 
 
Τώρα πια αυτά τα υλικά τα βρίσκουμε πανεύκολα κι αν βαριόμαστε να κατέβουμε στην αγορά τα ψωνίζουμε διαδικτυακά. Το λάδι της καρύδας είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που μπορούμε και να το βάλουμε στη διατροφή μας, μέσα στις σαλάτες μας. Το βούτυρο κακάο είναι ένα σαγηνευτικό προϊόν. Στη κυριολεξία απεχθάνεται τις ραγάδες. Γι αυτό τις εξολοθρεύει όπου τις βρίσκει, τις λειαίνει και δεν αφήνει να αναπτυχθούν καινούργιες.


Η δύναμη του οφείλετε στην βιταμίνη Ε. Μια βιταμίνη που κάνει το δέρμα να λάμπει! Το βούτυρο κακάο είναι δημοφιλές για την αντιγήρανση που προσφέρει. Αν μάλιστα συνδυάζετε μαζί με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά τότε, μαζί με τη φροντίδα του, θα αργήσετε να γεράσετε και μπορείτε να κερδίσετε μια 15ετία νεότητας και φρεσκάδας. Καταπολεμά του μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στα μάτια. Συσφίγγει τους ανοιχτούς πόρους και τις ουλές στο δέρμα. Κάνει λεύκανση. Μαλακώνει την επιδερμίδα και την κάνει ελαστική και φρέσκια. Είναι ένα ιδανικό καλλυντικό για τις ξηρές και γερασμένες επιδερμίδες. Η επουλωτική ρυθμιστική δύναμη που κρύβει το βούτυρο κακάο, οφείλεται στη βιταμίνη Κ που περιέχει.


Πάμε να κάνουμε το body butter τώρα;


Μετρήστε ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας και ένα φλιτζάνι του βουτύρου κακάο. Ανάλογα με τη θερμοκρασία της κουζίνας σας, το λάδι καρύδας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε μια μαλακή κατάσταση. Το βούτυρο κακάο από την άλλη πλευρά είναι πιο συμπαγές. Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το βούτυρο από το το δοχείο του και γεμίζουμε την κούπα μέτρησης. Βάλτε το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο σε ένα μικρό έως μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το περιεχόμενο μέχρι να εντελώς υγρό, και δεν υπάρχουν πλέον τυχόν κομμάτια. Διαρκεί συνήθως 4-5 λεπτά. Μετά το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το υγρό να γίνει και πάλι ένα μαλακό στερεό. Αυτό θα πάρει μερικές ώρες ανάλογα το ψυγείο.


Κατόπιν προσθέστε από το αιθέριο έλαιο σας μερικές σταγόνες μέσα στο μπολ. Για να ανακατευτεί καλά και να πάει παντού χτυπήστε το με το μίξερ όπως μια σαντιγί. Όταν είναι έτοιμο το βάζετε στα βαζάκια σας κι έχετε ένα έτοιμο ένα υπέροχο προϊόν ομορφιάς.









πηγη:vita