Η Prada μας υπενθυμίζει το κοντό καρέ

PicMonkey Collage

Όλες μας αγαπάμε το lob -το ούτε αρκετά μακρύ ούτε αρκετά κοντό κούρεμα που έγινε το it hairstyle το 2012.
 

Είναι τόσο δημοφιλές που, στην πραγματικότητα, μοιάζει σαν να έχουμε ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη του καρέ -τόσο που σε λίγο, πέρα από το λεξιλόγιό μας θα εξαφανιστεί και από το λεξικό. Αυτή, όμως, που όχι απλά δεν το έχει ξεχάσει αλλά το υπενθυμίζει και σε εμάς είναι (ποια άλλη;) η Prada.


2


Στο show που έγινε στο Μιλάνο, αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά των μοντέλων και η ιδέα ήρθε όταν εμφανίστηκε ένα από τα μοντέλα για το hair & makeup test με (very) short bob αντί για long bob και σκέφτηκαν ότι θα ήταν πολύ ωραίο αν μπορούσαν να το κάνουν και σε άλλα κορίτσια και να εμφανιστούν έτσι στο catwalk. Και τελικά δεν ήταν και τόσο δύσκολο να βρεθούν μοντέλα πρόθυμα να κόψουν τα μαλλιά τους. Για την ακρίβεια, εντυπωσιάστηκαν με το πόσο τα κορίτσια στις μέρες μας δεν φοβούνται τις αλλαγές και, ακόμα περισσότερο, με το γεγονός πως οι περισσότερες από αυτές δεν κοιτούσαν καν όταν το ψαλίδι έστελνε τις τούφες τους στο πάτωμα.


1


Όσο για τους λόγους που έχουμε να επιστρέψουμε στο κλασικό κοντό καρέ;


 1. Τα 90’s μας απασχολούν πολύ τελευταία και αυτό το haircut ήταν από τα must εκείνη την περίοδο και, μάλιστα, με ένα τσιμπιδάκι στο πλάι, όπως το έδειξε και στα μοντέλα της η Prada. 


2. Σύμφωνα με τη Guido Palau (hairstylist του show), έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε extreme κουρέματα και αυτό το στιλ μέσα στο μινιμαλισμό του είναι τόσο extreme -ακριβώς επειδή είναι τόσο minimal. Μας αρέσει πολύ αυτή η πολύ πολύπλοκη σκέψη της! 


3. Σύμφωνα με την ίδια και πάλι, αυτό το κούρεμα είναι αυτό που είναι. Δεν είναι καθόλου tricky και με έναν τρόπο το νιώθει κανείς σαν κάτι νέο ακριβώς επειδή βλέπει ξανά ένα πολύ απλό στιλ μπροστά του.


 4. Μετά το χειμώνα, όταν με το καλό έρθει η άνοιξη ξανά, το bob μάλλον είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να ζητήσουμε από τον κομμωτή μας, για να «καθαρίσουμε» τα μαλλιά μας.







πηγη:jenny