Tips για υγιή νύχια



Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ενυδάτωση.
 

Τα νύχια, όπως και η επιδερμίδα χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση, μιας και κατά τους χειμερινούς μήνες τείνουν να είναι πιο σκληρά και επιρρεπή στο σπάσιμο.
Ακολουθούν μερικά tips σχετικά με την περιποίηση των νυχιών σας…

  • Ενυδατώστε τα νύχια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (μετά το ντους και πριν τον ύπνο). Η συστηματική περιποίηση μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο και να βοηθήσει τα νύχια σας να φαίνονται υγιή.
  • Αποφύγετε το ασετόν σε καθημερινή βάση. Οι δερματολόγοι συνιστούν να αποφεύγεται τη χρήση ακετόνης, που περιέχεται στα βερνίκια και στα προϊόντα αφαίρεσής τους, καθώς η χρήση ακετόνης μπορεί να ξηράνει τα νύχια και να τα κάνει πιο εύθραυστα και αδύναμα.
  • Φορέστε τα σωστά παπούτσια! Βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας δεν ενοχλούν τα νύχια των ποδιών σας. Μπορείτε επίσης να φοράτε κάλτσες για να τα κρατήσετε τα νύχια σας καθαρά και σε καλή κατάσταση.
  • Μην κόβετε τα πετσάκια! Τα πετσάκια προστατεύουν τα νύχια σας από πιθανή μόλυνση. Όταν αφαιρείτε τα πετσάκια, τραυματίζεται η περιοχή γύρω από τα νύχια και γίνεται πιο ευαίσθητη στην εισβολή μικροβίων.   
 
 
 
 
 
 
 
 πηγη:post4life