Οι αλήθειες για την κυτταρίτιδα που μέχρι σήμερα δε γνώριζες

 

Η κυτταρίτιδα είναι ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου κορμιού.
 

Οι περισσότερες γυναίκες μετά την ηλικία των 20 ετών αναλόγως με τις διατροφικές συνήθειες και τον σωματότυπο, εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε κάποια σημεία του σώματός του. Εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε τις αλήθειες εκείνες-κι όχι τους μύθους-που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον αιώνια απειλή του γυναικείου κορμιού.


Το άγχος συνδέεται με την εμφάνιση κυτταρίτιδας σύμφωνα με νέες μελέτες

 
Τα αγχώδη άτομα τρώνε άσχημες τροφές γεμάτες με λιπαρά και αυτές όπως είναι γνωστό προκαλούν κυτταρίτιδα. Επιπλέον χάνουν δυσκολότερα κιλά λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία αυξάνει την αποθήκευση λίπους και, περιορίζει τις καύσεις του μεταβολισμού


Η κληρονομικότητα είναι ένας ισχυρός παράγοντας

 
Αν οι γυναίκες στο σόι σου έχουν κυτταρίτιδα, σίγουρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσεις κι εσύ. Όμως μπορείς να το αποφύγεις, καταναλώνοντας σωστές και υγιεινές τροφές και πίνοντας πολύ νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Η κυτταρίτιδα δεν γνωρίζει ηλικία


Είναι πλέον πιστοποιημένο γεγονός ότι η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο στις ενήλικες γυναίκες αλλά και στα κορίτσια στην περίοδο της εφηβείας τους.


Ακόμα κι αν χάσεις τα περιττά κιλά, δεν θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.

 
Επειδή βρίσκεσαι σε δίαιτα και βλέπεις ότι χάνεις πόντους και κιλά, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα θα σε εγκαταλείψει εύκολα. Θέλει άσκηση και σωστή διατροφή.


Ο καφές και τα αναψυκτικά δεν επιδεινώνουν το πρόβλημα.

 
Κάποτε οι γυναίκες φοβόντουσαν και δεν κατανάλωναν ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί κυκλοφορούσε ο μύθος ότι θα εμφάνιζαν κυτταρίτιδα. Αυτό είναι μέγα λάθος. Πλέον μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες.







πηγη:vita