Προστάτεψε τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!



Το καλοκαίρι τα μαλλάκια μας χρειάζονται έξτρα προστασία.
 

 Λίγο ο ήλιος, λίγο το αλάτι της θάλασσας και λίγο το χλώριο στην πισίνα της πανσιόν… δεν θέλει και πολύ για να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά και άντε μετά να έχεις υπομονή και να κάνεις μάσκες όλο το φθινόπωρο για να μπορέσεις να τα στρώσεις! Όπως προστατεύεις το δέρμα σου με τα αντηλιακά και τις κρεμούλες after sun έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται κι αυτά ειδική φροντίδα.


VHSJHDKBAGDPR01


Χρήσιμα tips για να μην στερήσει τίποτα αυτό το καλοκαίρι από τα μαλλιά σου!

  • Σωστή ενυδάτωση. Ο ήλιος διασπά την πρωτεΐνη της τρίχας (σ.σ. κερατίνη) με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι θαμπά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Χρησιμοποίησε conditioner σε κάθε λούσιμο και μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Τη μαλακτική κρέμα μαλλιών καλό θα είναι να μην την ξεβγάλεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε διακοπές.
  • Φόρεσε καπέλο όσο τα μαλλιά σου είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Ένα καπέλο ή μία boho μαντήλα εκτός από προστασία θα σου προσφέρει και έξτρα στυλ στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.
  • Αντηλιακό μαλλιών. Απαραίτητο όσο και το αντηλιακό για το δερματάκι μας. Ψέκασε 20 λεπτά πριν βγεις για μπανάκι στη θάλασσα και επανέλαβε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα.
  • Μάζεψε τα μαλλιά σου κότσο. Αυτό το καλοκαιρινό χτένισμα που είναι τόσο στη μόδα θα λειτουργήσει και υπέρ των μαλλιών σου. Όλα τα μαλλάκια μαζεμένα επάνω για να μην έρχονται σε επαφή με τον καταστροφικό ήλιο. Και στυλ και προστασία!
  • Ποτέ μη φέρει σε απευθείας επαφή τα μαλλιά συ με το χλώριο της πισίνας.Όταν θα αποφασίσεις να πλατσουρίσεις σε κάποια πισίνα, κάλυψε όλα σου τα μαλλιά με ένα ειδικό σκουφάκι.
  • Μη βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι υγρά. Έτσι θα μειώσεις τον κίνδυνο του σπασίματος και η ψαλίδα θα αποτελεί παρελθόν.
  • Ένα λάθος που κάνουν σχεδόν όλες είναι να λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά με σαμπουάν όταν βρίσκονται διακοπές. Αυτό απομακρύνει τα φυσικά έλαια της τρίχας. Προτίμησε μόνο καθαρό νεράκι στα μαλλιά όταν γυρίζεις από τη θάλασσα και αρκέσου μία φορά στην τρεις ημέρες να χρησιμοποιείς σαμπουάν.  




πηγη:marymary