Πώς οι ψηλές αλογοουρές μπορεί να καταστρέφουν τα μαλλιά!

Problima Alogoouron2
 
Η αλογοουρά είναι ένα από τα πιο βολικά και συνηθισμένα χτενίσματα.
 
 Αν πρόκειται και για το δικό σας αγαπημένο χτένισμα, πρέπει να σε προειδοποιήσουμε για τα λάθη που μπορεί να κάνεις και που μπορεί να είναι ο λόγος που χάνονται περισσότερα μαλλιά από όσα θα έπρεπε. Το ίδιο ισχύει για τις έντονες χωρίστρες αλλά και για κάθε είδους κότσο.
Αν κάτι από όλα αυτά σου ακούγεται οικείο διάβασε τα tips μας για υγιή μαλλιά και -ίσως- λιγότερα ψηλά χτενισμένα μαλλιά. 

  Problima Alogoouron3
 

Μυστικό #1 Μην τραβάς δυνατά τα μαλλιά. Μπορεί οι αυστηροί κότσοι και οι αλογοουρές να απαιτούν μαλλιά καλά τραβηγμένα πίσω μα με αυτό τον τρόπο οι τρίχες στο στεφάνι του κεφαλιού σου θα γίνουν όλο και πιο αδύναμες και θα αραιώσουν. 

  Problima Alogoouron4
 

Μυστικό #2 Όταν χρησιμοποιείς λάστιχα για τα μαλλιά, μην τα σφίγγεις πάρα πολύ. Το σωστό λάστιχο για τα μαλλιά πρέπει να μπορεί να τα συγκρατεί χωρίς να νιώθεις τράβηγμα στις ρίζες. 

 
Μυστικό #3 Ο μεγαλύτερος κίνδυνος κρύβεται στη στιγμή που τα λύνεις. Ένα κακό λάστιχο έχει την τάση να τυλίγει τις τρίχες γύρω του και να τις σπάει όταν το τραβάς για να το βγάλεις. Διάλεξε λάστιχα που δεν έχουν μεταλλικά εξαρτήματα και που είναι φτιαγμένα από σιλικόνη ή κάποιο άλλο υλικό που δεν τραβάει τα μαλλιά.

 
Μυστικό #4 Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία. Αν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ οποιοδήποτε άλλο λάστιχο πέρα από τα ειδικά λάστιχα για τα μαλλιά, τότε ξέρεις ήδη πόσο κακή ιδέα είναι κάτι τέτοιο.


Problima Alogoouron5
 

Μυστικό #5 Μην χτενίζεις ψηλά τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα.


Μυστικό #6 Κάνε ένα διάλειμμα. Με όποιον τρόπο κι αν χτενίζεις τα μαλλιά είναι πάντα καλό να τους δίνεις χρόνο να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση και να ανακτούν τη δύναμή τους. Άλλαζε συχνά το ύψος της αλογοουράς σου.








πηγη:madamefigaro