Λαδάκια Για Υγιή Μαλλάκια


Coconut Oil: Όχι μόνο θα σε ταξιδέψεις προς Καραϊβική λόγω μυρωδιάς, αλλά θα κάνει πολύ καλό στα μαλλιά σου.
 

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε κι άλλες θρεπτικές ουσίες, που απορροφούνται άμεσα από την τρίχα. Αποτέλεσμα: μαλλιά πιο πλούσια, λαμπερά και με γερές ρίζες. Περιέχει, επιπλέον, λαυρικό και καπρικό οξύ, γνωστά για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες, που σημαίνει ότι θα κάνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πιο υγιή.


Argan Oil:  Είναι το πιο ακριβό από τα έλαια των μαλλιών σε αυτή τη λίστα , αλλά αξίζει! Περιέχει βιταμίνη Ε, Ω-3, 9 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία κάνουν θαύματα για τα καταστραμμένα, ξηρά, σκληρά ή ανεξέλεγκτα μαλλιά.


Extra-παρθένο ελαιόλαδο: Το ίδιο λάδι που χρησιμοποιείς για το μαγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν θεραπεία ενυδάτωσης. Κάνε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με ελαιόλαδο, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και να απομακρυνθούν μικρόβια, αφήνοντας τα μαλλιά λεία και απαλά.


Έλαιο δενδρολίβανου: Για μαλλιά που αραιώνουν το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι ιδανικό. Πλούσιο σε βιταμίνη, σίδηρο και ασβέστιο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για θεραπεία της αραίωσης και των εύθραυστων μαλλιών.


Έλαιο αβοκάντο: Το λάδι αβοκάντο περιέχει πρωτεΐνες, καλά λίπη, αμινοξέα και βιταμίνες Α, D, Ε και Β6. Συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν ήδη υποστεί τα μαλλάκια μας και μειώνει το φριζάρισμα.


Λάδι jojoba: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α , Ε και D και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά φυσικά σαμπουάν και προϊόντα μαλλιών, αλλά είναι πιο αποτελεσματικό από μόνο του (όπως και τα άλλα έλαια). Συμβάλει στην αποκατάσταση ζημιών στα μαλλιά και ενισχύει την υγιή ανάπτυξη νέων.  










πηγη:misswebbie