Τι πρέπει να προσέξετε για τις ελιές το καλοκαίρι!

Elies ilios2  
Ο ήλιος έχει πάρα πολλά θετικά δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό, έχει όμως και αρνητικά.
 

Υπάρχουν φορές που πρέπει να τον φοβόμαστε και να προστατευόμαστε όσο μπορούμε απο αυτόν.
 
Ενώπιον του ήλιου, δεν είμαστε όλοι ίσοι. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα περιέχουν πολύ λιγότερες ποσότητες μελανίνης, γι’αυτό τον λόγο κινδυνεύουν περισσότερο από, ένα πιθανό ηλιακό έγκαυμα και ακόμα χειρότερα την εκδήλωση κάποιου καρκίνου του δέρματος ειδικά αν το δέρμα μας έχει ελιες και δεν τις προστατεύουμε απο την έκθεση της ηλιακής ακτινοβολίας.
 
Οι ελιές η αλλιώς δερματικοί σπίλοι είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στο ανθρώπινο δέρμα. Όλοι όμως οι δερματολόγοι μας εφιστούν την προσοχή στο να φροντίζουμε το δέρμα μας κατά την έκθεση του στον ήλιο, κυρίως το καλοκαίρι. Όσοι έχουν ελιες στο δέρμα, ειδικά αν αυτές βρίσκονται σε σημεία που εκτίθενται συνεχώς στην ακτινοβολία του ήλιου, όπως είναι το πρόσωπο, τα χέρια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας του δέρματος, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονη.
 
Υιοθετήστε υπεύθυνη συμπεριφορά με συνετή έκθεση στον ήλιο, υπάρχουν μερικοί βασικοί και απαράβατοι κανόνες που θέτουν οι ειδικοί για την έκθεση στον ήλιο.
Πιστεύεται, ότι η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον αριθμό των σπίλων ή αλλιώς ελιες στο δέρμα.
  Επιλέξτε ένα προϊόν αντηλιακής προστασίας με αρκετά υψηλό δείκτη προστασίας από τις UVB και με επαρκή προστασία από τις UVA. Μην ξεχνάτε να απλώνετε αρκετή ποσότητα αντιηλιακού τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και είδικα στα σημεία που υπάρχουν ελιες. Καθώς και να το ανανεώνετε πολύ συχνά, κάθε 2 ώρες τουλάχιστον, ειδικά αν έχετε ιδρώσει, κολυμπήσει ή έχετε σκουπιστεί. 
Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες 12:00 – 16:00. Ειδικά αν είσαστε ανοιχτόχρωμοι και έχετε πολλές ελιες στο δέρμα ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες.
  Προστατευτείτε με ρούχα, γυαλιά ηλίου με προστασία UV ακτίνες και καπέλα όταν εκτίθεστε στον ήλιο.



 


 
 πηγη:joytv