Απαλλάξου από τα σπυράκια με μέλι, κανέλα και…!

 

Πολύ συχνά το καλοκαίρι λόγω του ήλιου και της θάλασσας η ακμή κάνει την εμφάνισή της.
Αντί να τρέξεις στο φαρμακείο, χρησιμοποίησε αγνά, φυσικά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και θα δεις αποτελέσματα που διαρκούν μακροπρόθεσμα.
 

 Αν δοκιμάσεις τις  DIY θεραπείες προσώπου που σου προτείνουμε και να είσαι σίγουρη ότι το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί!


Θα ξεκινήσεις με ατμόλουτρο προσώπου με βότανα


Αυτή είναι μια εύκολη θεραπεία που θα βοηθήσει να ελαττωθεί το περιττό «λάδι» του προσώπου και θα απομακρύνει τους ρύπους που φράζουν τους πόρους σου και προκαλούν ακμή.


Θα χρειαστείς:


1 κατσαρόλα με βραστό νερό
1 πετσέτα
Ένα μεγάλο μπολ
Mια χούφτα από φρέσκα βότανα: 1 κ.σ. ξερό βασιλικό, μέντα και λεβάντα


Προσεκτικά ρίξε το βραστό νερό σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα μυρωδικά. Στη συνέχεια -αφού έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου- σκύψε προσεκτικά περίπου 20 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού και βάλε την πετσέτα πάνω από το κεφάλι και το μπολ, ώστε να πιάνει τον ατμό. Κάτσε 5’-10’ και ανάπνευσε βαθιά. Τα βότανα που έχεις προσθέσει στο νερό κάνουν αρωματοθεραπεία και σε ανανεώνουν. Στη συνέχεια κάνε τη μάσκα που ακολουθεί.


Μάσκα με μέλι, γιαούρτι & κανέλα 


Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν αντιβιοτικές ιδιότητες, ενώ το γιαούρτι μειώνει την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος.


Θα χρειαστείς:


2 κ.σ. μέλι
1/4 φλ. γιαούρτι
½ κ.γλ κανέλα
μικρό μπολ


Ανακάτεψε το μέλι, το γιαούρτι και την κανέλα μέχρι να γίνουν μια λεπτή πάστα. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο 10’. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και στέγνωσε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.


Το δέρμα σου θα γίνει απαλό και πεντακάθαρο και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν!









πηγη:eisaigunaika