Το καλοκαιρινό beauty secret που θα σε ανανεώσει σε 30′!


Eίναι το φρούτο της ευδαιμονίας, αφού από αυτό βγαίνει το «νέκταρ της χαράς», το κρασί!
 
  Είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και είμαστε τυχεροί που υπάρχει εν αφθονία στη χώρα μας! 


Το σταφύλι είναι από τα πιο πολύτιμα φρούτα το καλοκαιριού, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες που δρουν ευεργετικά στον οργανισμό. Οι επιστήμονες , μάλιστα, έχουν επιβεβαιώσει ότι τα συστατικά του είναι τόσο θρεπτικά που ισοδυναμούν με το μητρικό γάλα!


Το σταφύλι περιέχει πολλά φλαβονοειδή, που συσχετίζονται με πολλούς τρόπους με την καλή υγεία καθώς περιλαμβάνουν κάποιους από τους μεγαλύτερους εξολοθρευτές της καρδιοπάθειας και του καρκίνου. Προσφέρουν την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα, προστατεύοντάς τα από την οξειδωτική καταστροφή -τη γήρανση- αλλά και τις μεταλλάξεις των καρκινικών κυττάρων. Η δράση αυτή του συνόλου των φυσικών ουσιών του σταφυλιού είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή των βιταμινών C και Ε!


Η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται κυρίως στο φλοιό των σταφυλιών (και ως εκ τούτου και στο χυμό τους και στο κόκκινο κρασί), έχει αντιαιμοπεταλικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Για εμάς τις γυναίκες που ενδιαφερόμαστε για την ομορφιά μας τα νέα είναι πολύ καλά! Όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το σταφύλι, καθώς και τα μεταλλικά στοιχεία ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος και οι βιταμίνες Α και Β, δρουν ενάντια στη γήρανση! Εμποδίζουν τη δράση των ελεύθερων ριζών, παρέχουν λάμψη στο δέρμα, απομακρύνουν τις κηλίδες και προστατεύουν το κολλαγόνο των ιστών! 


Γι’ αυτό, εκτός από το να το εντάξουμε στη διατροφή μας, πρέπει να το χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας. Κάνε τη σούπερ αποτελεσματική μάσκα που σου προτείνουμε και η επιδερμίδα σου θα λάμψει! 


Ενυδατική μάσκα προσώπου με σταφύλι


Υλικά


15 μεγάλες ρώγες σταφυλιού
1 κ.σ κουάκερ
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.σ. γιαούρτι παραδοσιακό (με πέτσα)


Εκτέλεση


Βάλε στο μπλέντερ το σταφύλι, χτύπησέ το και στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθέτησέ το σε ένα γυάλινο μπολ και άφησε το στο ψυγείο για μισή ώρα. Άπλωσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο για περίπου 30’. Στη συνέχεια αφαίρεσε με βαμβάκι και ξέβγαλε με άφθονο νερό. 
Φόρεσε την ενυδατική κρέμα σου και το πρόσωπό σου θα είναι πιο φωτεινό από ποτέ!







πηγη:melbeing