Τα 8 λάθη του ύπνου που καταστρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά


Η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά ποτέ δεν κοιμάται!
 

Και όσες κρέμες, αντηλιακά, δερμοαποξέσεις και βαθιές θεραπείες καθαρισμού κι’ αν κάνουμε, το δέρμα μας δεν θα δείξει λαμπερό (ούτε και τα μαλλιά μας με την αντίστοιχη φροντίδα) αν δεν κάνουμε την σωστή ιεροτελεστία πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου.


Ποια είναι τα 8 λάθη που κάνουμε


1. Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας πριν πέσουμε για ύπνο. Είναι σημαντικό να έχουμε αφαιρέσει το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τους ρύπους πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε βράδυ και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας βάλτε ένα προϊόν καθαρισμού στο δέρμα σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια βάλτε μια τονωτική λοσιόν για να διασφαλίσετε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος της BB κρέμας ή του μέικ απ σας.


2. Δεν αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μας αρκετά συχνά. Τα σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες είναι επιρρεπείς στη συσσώρευση βακτηρίων με την πάροδο του χρόνου, η οποία είναι η κύρια ένοχος για τους φραγμένους πόρους. Οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να αλλάζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά αν έχετε τάση ακμής. Για επιπλέον καθαριότητα, ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι τις μαξιλαροθήκες κάθε πρωί για να σκοτώσετε τα βακτήρια.


3. Χρησιμοποιούμε σκληρές μαξιλαροθήκες. Μην αγοράζετε μαξιλαροθήκες που δεν είναι καλής ποιότητας και είναι ακατέργαστες. Και κάντε το για χάρη του δέρματος και των μαλλιών σας! Η μακροχρόνια χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, η διάσπαση του κολλαγόνου του προσώπου. Θα συνιστούσαμε μαξιλαροθήκες από μετάξι ή σατέν που ελαχιστοποιούν τις μόνιμες «τσακίσεις» του δέρματος και τα σημάδια συμπίεσης στο πρόσωπο. Αν χρησιμοποιείτε ποιοτικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της νύχτας οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες θα βοηθήσουν την κρέμα σας να μείνει πάνω στο πρόσωπό σας! Το μετάξι διατηρεί την υγρασία, βοηθάει τις κρέμες προσώπου να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να μένουν στο πρόσωπό σας και όχι στην μαξιλαροθήκη σας.
Το βαμβάκι στις μαξιλαροθήκες επίσης βοηθάει το δέρμα σας και απαλύνει τις ρυτίδες. Επιπλέον οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μειώνουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών του προσώπου μας!
Οι σκληρές μαξιλαροθήκες μπορεί επίσης να έχουν σοβαρές συνέπειες και για τα μαλλιά σας. Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι η μαξιλαροθήκη τους μπορεί να προκαλέσει θραύση ή φριζάρισμα στα μαλλιά. Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε όμορφα μαλλιά είναι να αγοράσετε μια σατέν μαξιλαροθήκη.


4. Το βράδυ, δεν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Η νύχτα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσουμε μια απίστευτα ενυδατική κρέμα ή μάσκα που αλλιώς θα μας αφήσει λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βρείτε την κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας και να δώστε στο πρόσωπό σας την ενυδάτωση που χρειάζεται.


5. Κοιμόμαστε μπρούμυτα ή γυρισμένες στο ένα πλευρό. Αυτή η θέση ύπνου μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες συμπίεσης: λεπτές γραμμές δηλαδή που σχηματίζονται στο δέρμα. Επιπλέον ίσως σας προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια. Προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα και χρησιμοποιείστε μια κρέμα ματιών για να ελαχιστοποιηθεί το πρήξιμο της νύχτας.


6. Αφήνουμε τα μαλλιά μας χαλαρά όταν κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα η λιπαρότητά τους να μεταφέρεται στο μαξιλάρι -ιδίως όταν δεν το αλλάζουμε και συχνά- και στη συνέχεια στο πρόσωπό μας. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να τα πιάνουμε χαλαρά.


7. Δεν κοιμόμαστε αρκετά. Είναι σημαντικό για την υγεία μας και για να αποκτήσουμε ένα φωτεινό δέρμα να κοιμόμαστε όσες ώρες πρέπει. Προσπαθήστε να κοιμάστε μεταξύ επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ.


8. Κακές συνήθειες πριν πάμε για ύπνο. Αν λίγο πριν κοιμηθείτε συνηθίζετε να πίνετε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί , ε δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το πόσιμο νερό! Μην πίνετε νερό μία ώρα πριν πάτε για ύπνο, καθώς αυτό θα προκαλέσει πρήξιμο το πρωί, ειδικά γύρω από τα μάτια.


Μικρό tip: Κάντε μερικές ασκήσεις αναπνοής πριν κοιμηθείτε. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, γιατί ο ύπνος είναι η ώρα για την επισκευή και την αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος. Η βαθιά αναπνοή πριν από τον ύπνο βελτιώνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, τους πνεύμονες, και σε κάθε κύτταρο του σώματός μας.   










πηγη:marymary