4 βασικές συμβουλές από τους nail experts

cover nails

Αγαπητές, δεν θα σας προτείνουμε να πάψετε να κάνετε manicure, ούτε να αφιερώνετε ώρες πολλές στην περιποίηση των νυχιών σας.
 

Γιατί ως γνωστόν, είναι καλοκαίρι. Αλλά ακριβώς επειδή είναι καλοκαίρι και όλες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα σε μόνιμη βάση, ασχολούμαστε πολύ με την εικόνα των χεριών μας χωρίς να σκεφτόμαστε το ίδιο την υγεία των νυχιών μας.


Οι nail experts έχουν 4 απλά και βασικά μυστικά τα οποία αν μας γίνουν συνήθεια δεν θα μας εμποδίζει κανείς και τίποτα να βάφουμε τα νύχια μας φούξια και πορτοκαλί -γιατί έτσι μας αρέσει.


1. Τι είναι αυτό που κάνει τα νύχια μας εύθραυστα και αδύναμα;

 
Ένας βασικός ένοχος για την όχι και τόσο υγιή εικόνα των νυχιών μας είναι το ασετόν. Οι δερματολόγοι εξηγούν πως τα ασετόν περιέχουν διαλύτες οι οποίοι βοηθούν στην αφαίρεση του χρώματος και οι οποίοι, όμως, στεγνώνουν την επιφάνεια του νυχιού. Για να αποφύγουμε αυτή τη φθορά που προκαλείται δεν πρέπει να εστιάσουμε στο τι ασετόν χρησιμοποιούμε αλλά κυρίως στο πόσο συχνά το χρησιμοποιούμε. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την αφυδάτωση των νυχιών, όπως υποστηρίζουν, είναι να περιορίσουμε τη χρήση του σε μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα λιγότερο συχνά, αν είναι δυνατόν. Με άλλα λόγια… μέτρον άριστον.


2. Πώς μπορούν να δυναμώσουν τα νύχια μας;

 
Όσο πιο δυνατά είναι τα νύχια μας τόσο καλύτερα θα δείχνει και το μανικιούρ μας. Και όσο κι αν πιστεύουμε πως αυτό είναι μία διαδικασία που χρειάζεται πολύ χρόνο για να δούμε αποτελέσματα, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί υπάρχει τρόπος να την επιταχύνουμε.
Μπορείτε να προσθέσετε φυσική, μη-αρωματισμένη ζελατίνη στη διατροφή σας -ακόμα και σαν συμπλήρωμα διατροφής. Αυτά τα προϊόντα, που θα βοηθήσουν πολύ στην ενίσχυση της υγείας των νυχιών, μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα τοπικά καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής.
Κλινικοί φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως και ένα συμπλήρωμα βιοτίνης μπορεί να βελτιώσει πολύ την αντοχή των νυχιών και ότι σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα είναι να λάβει ο οργανισμός ότι χρειάζεται μέσω της διατροφής. Τρόφιμα πλούσια σε βιοτίνη είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα αυγά, ο σολομός αλλά και το κοτόπουλο. Σε όλα αυτά προσθέστε και ότι θα μειωθεί το αίσθημα της πείνας σας.


in text nails


3. Γιατί χρειαζόμαστε τα πετσάκια που… κόβουμε;

 
Όταν οι περισσότεροι μανικιουρίστες μας ρωτάνε αν θέλουμε να κόψουν τα πετσάκια μας ή να τα πιέσουν προς τα πίσω, για εμάς δεν είναι τόσο καθαρό το ποια επιλογή είναι η σωστή -παραδεχτείτε το. Ενώ είναι σύνηθες στα nail salons να μας κόβουν τα πετσάκια, οι δερματολόγοι εξηγούν ότι είναι καλύτερο να μην τα κόβουμε γιατί προστατεύουν τα νύχια από (πολύ) πιθανές μολύνσεις. Επίσης, μολύνσεις μπορεί να προκληθούν και στο δέρμα μας -συνήθως η διάγνωση είναι: βακτήρια. Αν έχετε αρκετές παρανυχίδες ή φλεγμονές στη περιοχή του δέρματος που εμφανίζονται τα πετσάκια, καλό είναι να δώσετε στον οργανισμό σας τον ψευδάργυρο που του λείπει -ξέρετε λίγα καροτάκια, λίγους ξηρούς καρπούς και λύνονται σιγά-σιγά τα προβλήματα και στα νύχια και στο δέρμα.


4. Το Shellac or not to Shellac;

 
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια θα σας εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα γρήγορα και καθαρά. Όχι, το Shellac δεν περιέχει όλα αυτά τα τοξικά χημικά που βάζετε με το νου σας, επειδή μπορεί να προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν το οποίο δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε με μανία.


Ωστόσο, καλό είναι να μην εγκαταλείψουμε τα φυσικά προϊόντα, μιας και κάποια συστατικά του, πιθανόν, να είναι τοξικά. Όχι το βασικό, γιατί αυτό προέρχεται από εκκρίσεις που κάνουν έντομα που ζουν στην Ινδία, την Ταϋλάνδη και τη Βιρμανία. Ωστόσο, στο σύνολο των συστατικών του δεν αποκλείεται να ανήκουν και κάποια που δεν θα θέλαμε να τα κάνουμε και κολλητούς μας φίλους.
 
 
Γενικότερα, απ” ότι φαίνεται η βασική συμβουλή για όλα είναι «μέτρον άριστον», ή αλλιώς «πείτε όχι στις υπερβολές».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
πηγη:palo