Καταστροφικά λάθη στο styling των μαλλιών σας

Καταστροφικά λάθη στο styling των μαλλιών σας

Η δημιουργία ενός υπέροχου χτενίσματος σαν αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά ή την τηλεόραση, σίγουρα αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας.
 

 Ωστόσο, χρειάζεται το σωστό styling που δεν θα καταστρέψει την τρίχα και θα αφήσει τα μαλλιά σας όμορφα, υγιή και περιποιημένα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Για να το καταφέρετε όμως αυτό θα πρέπει να αποφύγετε τα συνηθισμένα καταστροφικά λάθη στο styling των μαλλιών σας.


  • 1. Κούρεμα
Διατηρώντας την γραμμή του κουρέματος σας μπορείτε να χτενίσετε πολύ πιο εύκολα τα μαλλιά σας. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα είναι να προλαμβάνετε το χάσιμο της γραμμής των μαλλιών σας, κάνοντας μια επίσκεψη μια φορά στις 4-8 εβδομάδες στο κομμωτήριο.


  • 2. Προϊόντα styling
Η χρήση των προϊόντων styling βοηθάει στην ευκολότερη δημιουργία του χτενίσματος που επιθυμείτε. Ωστόσο, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή του; Όταν είναι βρεγμένα ή όταν είναι στεγνά τα μαλλιά; Η σωστή απάντηση εξαρτάται από το είδος του προϊόντος που θέλετε να απλώσετε. Πιο συγκεκριμένα όλα τα προϊόντα styling συνιστάται να εφαρμόζονται σε βρεγμένα μαλλιά διότι είναι πολύ πιο εύκολο να πάει παντού το προϊόν και να απορροφηθεί καλύτερα από την τρίχα. Αν όμως πρόκειται για κάποιο σπρέι ενάντια στην φθορά της τρίχας από την θερμότητα, τότε θα πρέπει να το απλώνετε πάντα σε στεγνά μαλλιά πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling όπως το ισιωτικό – πρέσα ή το ψαλίδι για τις μπούκλες, γιατί το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά την τρίχα να μην χάσει την ελαστικότητα της και να μην γίνει ξηρή. Προσοχή όμως, ποτέ μην απλώνετε κάποιο προϊόν styling στις ρίζες των μαλλιών σας, διότι θα τα κάνει πιο λιπαρά.


  • 3. Σεσουάρ με μύτη
Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το σεσουάρ σας χωρίς την μπροστινή του μύτη για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Προκειμένου να πετύχετε το απόλυτο στέγνωμα θα πρέπει να στρέψετε τον αέρα προς την επιθυμητή κατεύθυνση.


  • 4. Λάθος μέγεθος βούρτσας
Υπάρχουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν μια μικρή βούρτσα για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Ωστόσο, αυτό το μέγεθος είναι ιδανικό για γυναίκες που έχουν κοντό μαλλί, το οποίο φτάνει στο ύψος των ζυγωματικών. Αν όμως το μήκος των μαλλιών σας είναι πιο μακρύ, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βούρτσες μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, έτσι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε πιο φυσικούς και ανάλαφρους κυματισμούς και πιο απαλά ίσια χτενίσματα.


  • 5. Θερμός αέρας στα βρεγμένα μαλλιά
Ακόμα κι αν βιάζεστε γιατί έχετε αργήσει για την δουλειά ή για κάποιο ραντεβού ο θερμός αέρας των εργαλείων styling είναι απαγορευτικός. Μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να στεγνώσουν πιο γρήγορα, αλλά θα καταστρέψει τον θύλακα της τρίχας, γι’ αυτό ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι ή το ισιωτικό σε βρεγμένα μαλλιά.


  • 6. «Καίτε» τα μαλλιά σας
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επίπεδο θερμότητας που πρέπει να χρησιμοποιείτε δεν είναι το μέγιστο, εκτός αν διαθέτετε πολύ σγουρά μαλλιά, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Αν λοιπόν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια πιο χαμηλή ένταση θερμότητας και πάντα με την χρήση ενός ειδικού προϊόντος styling κατά της θερμότητας το οποίο θα έχετε εφαρμόσει από πριν, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Επίσης, μην αφήνετε ποτέ μια τούφα πολύ ώρα με το ψαλίδι ή το ισιωτικό.




πηγη:beautetinkyriaki