Ποιο μανικιούρ ταιριάζει στα δικά σας χέρια;

 
Έχεις χέρι παχουλό με τετράγωνα νύχια ή χέρι μικρό με μικρά και στρογγυλά νύχια;  Δεν ταιριάζει το ίδιο μανικιούρ και στους δύο τύπους χεριών. Άλλο στυλ μανικιούρ θα κάνεις στο ένα χέρι, άλλο στο άλλο.
Ο γενικοί κανόνες είναι :
1. Στρογγυλεμένα νύχια  για περισσότερη θηλυκότητα, τετραγωνισμένα για «επιβολή»!                                                                                                                 
2. Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστα και σπάνε εύκολα, να τα κρατάτε κοντά  και να τους δώσετε ένα τετράγωνο σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες. Αν δεν σπάνε εύκολα,  ακολουθήστε το φυσικό τους σχήμα.
3. Αν τα νύχια μας είναι πλατιά, βάφουμε τα νύχια μας αφήνοντας από τη μια και από την άλλη πλευρά μια λεπτή λωρίδα χωρίς χρώμα. Έτσι τα νύχια δείχνουν πιο στενά και πιο μακριά.                                                                                                                        
4. Τα χέρια δείχνουν την ηλικία σου! Να ξέρεις ότι φορώντας έντονο βερνίκι νυχιών, προβάλεις τα σημάδια της «ωριμότητας». 
Για χέρι παχουλό με τετράγωνα νύχια
Για τα νύχια σας, οι ειδικοί συνιστούν «στρογγυλό σχήμα», δεν χρησιμοποιούμε σκούρα χρώματα, δεν βάφουμε τα πλαϊνά των νυχιών. Δεν αφήνουμε ποτέ να μακρύνουν πολύ τα νύχια μας γιατί το παχύ μας χέρι φαίνεται ακόμα πιο παχύ. 
Χέρι μακρύ με τετράγωνα νύχια
Στρογγυλεύουμε ελαφρά τις γωνίες των νυχιών, για να δώσουμε στρογγυλάδα στο χέρι μας. Αν τα νύχια είναι πλατιά, δεν βάφουμε τα πλαϊνά των νυχιών (όπως περιγράφουμε στην &4 πιο πάνω).
Χέρι μικρό με μικρά στρογγυλά νύχια
Αφήστε το φυσικό, τετράγωνο σχήμα των νυχιών σας, στρογγυλεύοντας ελαφρά τις άκρες. Χρησιμοποιείστε ανοιχτόχρωμα βερνίκια νυχιών, τελειώνοντας πάντα με top coat γυαλιστικό ή περλέ.
Χέρι κανονικό με αμυγδαλωτά νύχια
Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Μπορείτε να επιλέξετε ότι θέλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (τόσο στο σχήμα που θα δώσετε στα νύχια σας, όσο και στο χρώμα του μανόν).
πηγη:filenades