Tips για τα πετσάκια των νυχιών

 

Οι ειδικοί που κάνουν μανικιούρ και πεντικιούρ, προτείνουν τρόπους για να φροντίσετε αλλά και να θεραπέυσετε τα αντιαισθητικά και ενοχλητικά πετσάκια των νυχιών… 
 

Τα χέρια μας συχνά αφυδατώνονται και ταλαιπωρούνται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τις ορμονικές διαταραχές, από την κακή διατροφή, από την αυξομείωση του βάρους, από την έλλειψη βιταμινών, από την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, από την πολύωρη καθημερινή χρήση νερού, απορρυπαντικών και αλκαλικών σαπουνιών. 
Οι περισσότερες γυναίκες παραμελούν την περιποίηση των χεριών και κατά συνέπεια των νυχιών τους. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ που κάνουν για να περιποιηθούν τα νύχια τους, είναι φροντίδα για καλαισθησία και εμφάνιση και όχι θεραπεία. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να φροντίζουμε καθημερινά το δέρμα των χεριών μας, κατά συνέπεια και το δέρμα γύρω από τα νύχια μας (πετσάκια), με ειδικές θεραπείες. Οι θεραπείες αυτές είναι κυρίως αναπλαστικές και προσδίδουν υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα των χεριών. 
Για τα αντιαισθητικά πετσάκια, υπάρχουν ειδικά παχύρευστα λάδια, οροί και κρέμες, τα οποία εφαρμόζουμε τοπικά πάνω στα επίμαχα σημεία. Με τις κρέμες αυτές, οι οποίες περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά, συστατικά ανάπλασης, βιταμίνες, θρεπτικά έλαια και αντιοξειδωτικά, τα πετσάκια ενυδατώνονται και μαλακώνουν και έτσι φαίνονται περιποιημένα.
Πολλές γυναίκες ρωτούν, για να μάθουν, τι πρέπει να περιέχει μια τόσο εξειδικευμένη θεραπεία, η οποία αναφέρεται στα αντιαισθητικά πετσάκια. 

Πρέπει να περιέχει: 
 
1.    Θρεπτικά έλαια

2.    Ενυδατικά συστατικά 

3.    Φυσικά συστατικά όπως, αλόη, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ

4.    Αντιοξειδωτικά

5.    Βιταμίνες

6.    Μια δόση αντισηπτικού


Επειδή τα πετσάκια «σπρώχνονται» και μετά κόβονται από την ειδικό, η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και γίνεται εστία μικροβίων. Γι’ αυτό η ειδικός που περιποιείται τα πετσάκια μας πρέπει να χρησιμοποιεί αποστειρωμένα εργαλεία, τα οποία καλό είναι να είναι δικά μας, αγορασμένα μόνο για εμάς και να κουβαλάμε μαζί μας στο ινστιτούτο μέσα σε ένα νεσεσέρ.
Μετά το μανικιούρ, καλό είναι να βάζουμε στα χέρια μας μια κρέμα χεριών, η οποία συγχρόνως είναι θεραπευτική, αντισηπτική, ενυδατική και λευκαντική. Στο εμπόριο κυκλοφορούν κρέμες χεριών οι οποίες περιέχουν επίσης αντηλιακή προστασία και αυτές προστατεύουν τα χέρια μας από τις αντιαισθητικές καφέ κηλίδες και πανάδες. 




πηγη:prettylife