Πώς να τραβήξεις τις ιδανικές φωτογραφίες στα ταξίδια σου!

 

Όλοι αγαπούν τα ταξίδια και ακόμα περισσότερο τις αναμνήσεις τους! Πόσες είναι άλλωστε οι φορές που βλέπετε με τους φίλους ή με τον αγαπημένο σας τις φωτογραφίες και αναπολείτε εκείνες τις όμορφες στιγμές;


Πολλές φορές όμως θα θέλατε οι φωτογραφίες από τα ταξίδια σας να είναι μοναδικές και να μπορούσαν αιχμαλωτίσουν όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της περιπέτειας σας που την κάναν τόσο ξεχωριστή! Πώς όμως γίνεται αυτό;
Ακολουθούν tips που θα βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες και θα σας κάνουν να τραβάτε φωτογραφίες σαν επαγγελματίας!

Πάρτε τον σωστό εξοπλισμό!

Ο εξοπλισμός είναι πολύ σημαντικός. Αν λοιπόν ταξιδεύεις συχνά, καλό θα είναι να αγοράσεις μια καλή φωτογραφική μηχανή με ένα ή δύο φακούς. Δεν χρειάζεσαι επαγγελματική κάμερα για να κάνεις την δουλειά σου! Ακόμα και με μια καλή ψηφιακή μηχανή ή και με το κινητό σου, μπορείς να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες!
 
Μάθε τα βασικά!

Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις τις γνώσεις ενός επαγγελματία φωτογράφου, αλλά θα σου είναι σίγουρα χρήσιμο να μάθεις τους βασικούς κανόνες της φωτογραφίας!
Μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα διαβάζοντας το manual της φωτογραφικής μηχανής σου ή από διάφορα blogs, που από εκεί θα μάθεις σίγουρα πολλά μυστικά για την τέχνη της απεικόνισης!

Τράβηξε μη αναμενόμενες φωτογραφίες!

Πολλές φορές οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες! Μην διστάσεις λοιπόν να τραβήξεις φωτογραφίες από λουλούδια, περαστικούς, της αγοράς, φωτογραφίες με ζωηρά και τυχαία χρώματα και σχήματα! Να είσαι ανοιχτή στις ευκαιρίες και να κοιτάς γύρω σου. Όλα αυτά κάνουν τις φωτογραφίες σου μοναδικές. Μην ξεχνάς ότι περπατώντας στον δρόμο, σε βοηθά και να απολαύσεις το ταξίδι σου και να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες!
Τέλος, καλό είναι να έχεις πάντα εφεδρική κάρτα μνήμης, σε περίπτωση που η πρώτη γεμίσει ή χαθεί!




πηγη:cosmopolitan