Λατρεύεις την μόδα; Σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις αυτές τις 5 ταινίες!

 

Από ντοκιμαντέρ, έως ταινίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ρίχνουμε μια ματιά στις πιο χαρακτηριστικές ταινίες που αφορούν την βιομηχανία της μόδας και κάθε λάτρης αυτής θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει!


Ρίξτε μια ματιά στο top 5 των αγαπημένων μας ταινιών αυτών! Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας;


Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ. (Coco before Channel – 2009)


Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η 18χρονη Γκαμπριέλ εγκαταλείπει το ορφανοτροφείο και γίνεται τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ μαζί με την αδερφή της! Γνωστή ως Κοκό βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός πλούσιου αριστοκράτη, ερωτεύεται ένα Βρετανό επιχειρηματία και τότε αρχίζει να σχεδιάζει τα πρώτα καπέλα και ρούχα.
Είναι ένα γαλλικό φίλμ που μας δείχνει την ζωή της Coco Channel, πριν γίνει διάσημος οίκος μόδας. Αυτή η γυναίκα ήταν πρωτοπόρος στην βιομηχανία της μόδας και αυτή η ταινία είναι ένας τέλειος τρόπος για να μάθεις την ιστορία της!


The September Issue (2009)


Πρόκειται για μια σε βάθος, αστεία και γεμάτη εκπλήξεις ματιά στην Άννα Γουΐντουρ και την ομάδα των συντακτών της, των ανθρώπων δηλαδή που ουσιαστικά ορίζουν την μόδα! Μέσα από την λάμψη του χώρου, αποκαλύπτονται προσωπικότητες και δημιουργοί, παρασκήνια από την Εβδομάδα μόδας στην Ευρώπη και τις διάφορες φωτογραφίσεις. Σκηνές από τις «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδριάσεις, επιτυγχάνουν να κάνουν τον θεατή μέτοχο στην σκληρή και συναισθηματικά απαιτητική διαδικασία της δημιουργία του Βιβλίου της μόδας!


Diana Vreeland: The Eye Has to Travel (2011) 

 
(απόσπασμα από το Βήμα)
Ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορική προσωπικότητα της μόδας και τέχνης, Diana Vreeland, κέρδισε το βραβείο «fashion design of the year», από το μουσείο Design του Λονδίνου. Το «Diana Vreeland: The Eye Has to Travel», όπως ονομάζεται το ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2011, είναι ένας φόρος τιμής στην εντυπωσιακή ζωή και καριέρα της επί 25 χρόνια Fashion Editor του Harper’s Bazaar και διευθύντριας της Vogue που ανέδειξε τάσεις, μοντέλα, φωτογράφους με το δικό της μοναδικό στυλ. 


Yves Saint Laurent (2014)


Η ζωή και το έργο του Ιβ Σεν Λοράν, από τα νεανικά του χρόνια στην Αλγερία, μέχρι την γνωριμία του με τον σύντροφο και συνεργάτη του Πιέρ Μπερζέ και την καταξίωση του ως ενός από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας του εικοστού αιώνα.
Η ταινία εξιστορεί την γρήγορη άνοδο του Ιβ Σεν Λοράν στον οίκο Dior, την ψυχολογική του κατάρρευση μετά την κατάταξη του στον στρατό, την προσπάθεια του ίδιου και κυρίως του συντρόφου του Πιέρ να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την δημιουργία του οίκου YSL το 1962 αλλά και το δύσκολο εγχείρημα να σχεδιάσει 2 couture και 2 pret-a- porter συλλογές μέσα σε ένα χρόνο.


The Devil wears Prada (Ο διάβολος φοράει Prada – 2006)


Αυτή η ταινία δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας! Στην ταινία αυτή βλέπουμε την Άντι, τελειόφοιτο σχολής δημοσιογραφίας, να υποφέρει τα πάνδεινα από την αφεντικίνα της Μιράντα Πρίσλι, που αγαπημένη της συνήθεια είναι να βασανίζει και να εξευτελίζει τους ανθρώπους που δουλεύουν κοντά της.




πηγη:ladyfirst