11 tips για να κρατήσει το μανικιούρ

 

Έχετε κουραστεί να βάφετε τα νύχια σας και μετά από δυο μέρες να βλέπετε το χρώμα να έχει φύγει από τις άκρες;
 

Μάθετε με ποια κόλπα μπορείτε να κάνετε το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο και να έχετε πάντα τέλεια βαμμένα τα νυχάκια σας.


nail1

Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με λευκό ξύδι και σκουπίστε τα νύχια σας. Αυτό αφαιρεί οποιαδήποτε συγκέντρωση κάποιου προϊόντος περιποίησης ή φυσικά έλαια που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φράγμα σε συνδυασμό με το μανό. Μόλις τα νύχια σας στεγνώσουν, εφαρμόστε μια στρώση βάσης.

Μην βρέχετε τα νύχια σας πριν τα βάψετε

 

nail2

Συνήθως οι μανικιουρίστες το κάνουν για να μαλακώσουν τα πετσάκια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα νύχια συγκρατούν το νερό και μετά δεν αναδεικνύεται το χρώμα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λαδάκι.

nail3

Λιμάρετε τα νύχια σας σε ένα σχήμα που αντικατοπτρίζει την ποιότητα τους, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

nail4

Αποφύγετε το βερνίκι στα πετσάκια σας διότι τα οδηγεί σε ξεφλούδισμα. Επίσης μην τα κόβετε αλλά ωθήστε τα πίσω χρησιμοποιώντας λαδάκι.

nail5

Πάντα να χρησιμοποιείτε βάση για αποτέλεσμα με διάρκεια. Η βάση πριν απλώσετε το βερνίκι αναδεικνύει επίσης το χρώμα και προστατεύει τα νύχια από τυχόν φθορές.

Στεγνώστε τα με δροσερό αέρα

nail6

Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιείτε τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα αφυδατώσετε. Προτιμήστε τον κρύο αέρα είτε από το πιστολάκι είτε από έναν ανεμιστήρα. Μπορείτε επίσης να τα βουτήξετε σε παγωμένο νερό για ένα ή δύο λεπτά.

nail7

Εφαρμόστε εκ νέου ένα στρώμα βάσης κάθε δύο με τρεις ημέρες για να αποτρέψετε το σπάσιμο και να ενισχύσετε τη λάμψη.

nail8

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι αντί με απολυμαντικό χεριών, που στεγνώνει τα νύχια και καταστρέφει το χρώμα. 

nail9

Αν το βερνίκι έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει στα νύχια το καλύτερο είναι να απλώσετε άλλη μία στρώση βάσης. 

nail10

Να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα για να προστατέψετε το μανικιούρ σας. 

nail11

Εάν μουτζουρώσετε ένα νύχι με μια απότομή κίνηση για να το διορθώσετε ταμπονάρετε το σημείο με βαμβάκι βουτηγμένο σε ασετόν και στη συνέχεια απλώστε εκ νέου μια στρώση από το μανό της επιλογής σας.

 
 
 
 
 
 
πηγη:baby